Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kvôli snehu v Crans Montane je v ohrození aj slalom so Slovenkami

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Po švajčiarskom stredisku Crans Montana bude slalomový kolotoč SP pokračovať v Jasnej, kde sú preteky na programe v nedeľu 6. marca.

Crans Montana 14. februára (TASR) - Po zrušení ženského zjazdu a alpskej kombinácie je vo švajčiarskom stredisku Crans Montanta ohrozený aj pondelňajší slalom Svetového pohára so slovenskými reprezentantkami Veronikou Velez-Zuzulovou a Petrou Vlhovou. Organizátorom víkendových pretekov spôsobil problémy meter čerstvo napadnutého snehu.

Sobotňajší zjazd najskôr posunuli z 10.30 h na 12.30 a neskôr na na nedeľu, čo malo za následok zrušenie pôvodne plánovanej alpskej kombinácie. Kráľovská disciplína sa pre prísun novej snehovej vrstvy napokon vo švajčiarskom stredisku nekonala. V pondelok dopoludnia sú na programe ešte náhradné preteky za zrušený slalom v Maribore, podľa agentúry APA sú aj tie v ohrození. "Usporiadatelia majú čas na slalom. Jeho príprava je oveľa jednoduchšia v porovnaní so zjazdom. Snáď sa im to podarí zrealizovať dostatočne kvalitne," povedal pre ORF tréner rakúskych lyžiarok Jürgen Kriechbaum. Riaditeľ ženských pretekov Atle Skaardal skepticky zareagoval: "Nebude to až také jednoduché."

Do súťažného diania by sa mala v pondelok vrátiť americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, ktorá vyhrala na jeseň oba slalomy v Aspene. Pred pretekmi vo švédskom Aare si však roztrhla väzy v pravom kolene a musela dva mesiace pauzovať. Po švajčiarskom stredisku Crans Montana bude slalomový kolotoč SP pokračovať v Jasnej, kde sú preteky na programe v nedeľu 6. marca.