Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V madridskom derby triumf Atletica, štvrtá prehra Realu v sezóne

Futbalista Atletica Madrid Antoine Griezmann (dole) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v sobotňajšom mestskom derby na ihrisku Realu 1:0 Foto: TASR/AP

Domáci biely balet utrpel štvrtú prehru v sezóne a na vedúcu FC Barcelona stráca deväť bodov, pričom Katalánci majú zápas k dobru.

Madrid 27. februára (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid triumfovali v sobotňajšom mestskom derby na ihrisku Realu 1:0 a upevnili si druhé miesto v tabuľke Primera Division. Domáci "biely balet" utrpel štvrtú prehru v sezóne a na vedúcu FC Barcelona stráca deväť bodov, pričom Katalánci majú zápas k dobru.

O výsledku derby na Štadióne Santiaga Bernabéua rozhodol gól Antoinea Griezmanna z 53. minúty. Francúzsky krídelník sa presadil po spolupráci s Filipem Luísom a strelou do pravého dolného rohu prekonal Keylora Navasa v bráne Realu.

Ronaldova kritika

Ambície futbalistov Realu Madrid na zisk titulu v španielskej Primera Division tak dostali vážne trhliny. Domácim síce chýbali opory ako Marcelo, Gareth Bale či Pepe, navyše po prvom polčase striedal zranený Karim Benzema, napriek tomu sa proti elitnej defenzíve Atletica nedokázali ani raz presadiť.

Smutný futbalista Realu Cristiano Ronaldo odchádza z trávnika po prehre s Atleticom Madrid
Foto: TASR/AP


Prehru neuniesol líder Realu Cristiano Ronaldo a pred novinármi verejne skritizoval spoluhráčov. "Keby hral každý jeden na takom leveli ako ja, tak už dávno vedieme ligu. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale bez Benzemu, Balea či Marcela bolo ťažké dosiahnuť dobrý výsledok," krútil nespokojne hlavou Portugalčan.

Sporting Gijón podľahol na vlastnom ihrisku Espanyolu Barcelona 2:4 a v tabuľke sa zosunul na 18. miesto, ktoré je prvým zostupujúcim. Celta Vigo vďaka gólu Durana Nolita získala tri body na pôde Getafe a v neúplnej tabuľke jej patrí zatiaľ 5. miesto.

Primera Division - 26. kolo:

Real Madrid - Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Gól:
53. Griezmann

Sporting Gijón - Espanyol Barcelona 2:4 (1:1)
Góly:
20., 62. Castro - 48., 58. Moreno, 41. Burgui, 80. Hernandez (vlastný gól). ČK: 83. Cases (Gijón). 22.555 divákov.

Getafe - Celta Vigo 0:1 (0:0)
Gól:
71. Nolito. 5652 divákov.

Real Sociedad - Malaga 1:1 (0:0)
Góly:
81. Agirretxe - 56. Cop
.