Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Lacko šokoval bombardéra Karloviča. Vo Wimbledone postúpil do 3. kola

Slovenský tenista Lukáš Lacko. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista porazil Karloviča napriek jeho 34 esám.

Wimbledon 30. júna (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 2. kole v pozícii kvalifikanta nečakane vyradil nasadenú dvadsaťtrojku Chorváta Iva Karloviča 6:3, 3:6, 7:6 (5), 6:4. Súperovi odplatil prehru z trávy All England Clubu z roku 2009 a skorigoval vzájomnú bilanciu na 1:2. Jeho ďalším súperom bude deviaty nasadený Chorvát Marin Čilič, ktorý vyradil Ukrajinca Sergija Stachovského v štyroch setoch 6:2, 6:7 (6), 6:4 a 6:4.

Lacko v úvode zápasu zaskočil Karloviča kvalitnými returnami. Za stavu 3:1 po skvelom bekhendovom obhodení prelomil podanie špecialistu na esá a prvý set získal vo svoj prospech. O osude druhého dejstva rozhodol Karlovičov brejk vo štvrtom geme. V treťom sete si obaja hráči držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch slovenský daviscupový reprezentant. Vo štvrtom dejstve sa Lacko po brejku v piatom geme ujal vedenia 3:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Podľa Lacka rozhodlo pár loptičiek. "V zápasoch s Karlovičom je nepríjemné, že si servis drží ľahšie. Ja som musel byť sústredenejší ako on. Na jeho servisy sa výmeny takmer nehrali, na moje áno. V prvom sete sa mi zdalo, že je Karlovič pri podaní nepresný, tak som ho brejkol. Rozhodujúci bol tretí set. Obaja sme si držali servis. V tajbrejku som trafil dva returny. Snažil som sa sledovať kam servuje, nájsť nejaký vzorec. A na tajbrejk som si to šetril a využil. Šiel som do strán, kam viac servoval a trafil som dva returny. Bol z toho set. Aj na štvrtý set som mal plán dotiahnuť to do tajbrejku. Súper viedol 40:0 na servise a potom nedal ani jeden prvý servis. Ja som mu to tri razy zabil pri druhom. Bol z toho brejk. Na konci sa to nejako skomplikovalo, našťastie som to dobre doservoval," povedal Lacko pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu. Na margo Čiliča uviedol. "Je trinásty na svete, konštantný hráč. Na tráve je dobrý."

muži - dvojhra - 2. kolo:
Lukáš LACKO (SR) - Ivo Karlovič (23-Chor.) 6:3, 3:6, 7:6 (5), 6:4, Marin Čilič (9-Chor.) - Sergij Stachovskij (Ukr.) 6:2, 6:7 (6), 6:4, 6:4