Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Laine sa do zostavy Jets možno vráti už v utorok

Fín Patrik Laine, archívna snímka Foto: TASR/AP

Osemnásťročný fínsky supertalent strelil v doterajších 42 zápasoch v profilige 21 gólov a zaznamenal 37 bodov.

Winnipeg 23. januára (TASR) - Elitný nováčik Patrik Laine z tímu zámorskej hokejovej NHL Winnipeg Jets sa po otrase mozgu možno vráti ľad už v utorňajšom zápase proti San Jose Sharks.

Fínsky útočník nehrá od 7. januára, keď utrpel po zrážke s obrancom Buffala Sabres Jakeom McCabeom otras mozgu. "Je veľmi blízko k návratu. V utorok sa rozhodneme, či nastúpi," povedal na adresu draftovej dvojky z roku 2016 tréner Jets Paul Maurice.

Laine sa do tréningového procesu vrátil minulý piatok a v nedeľu už nemal na sebe dres pre hráčov, ktorí nemôžu absolvovať kontakty. V noci na utorok ešte nenastúpi proti Anaheimu Ducks a vynechá tak ôsmy duel za sebou, ale o deň neskôr proti “žralokom” je jeho návrat reálny. "Cíti sa už veľmi dobre. Je silný a pripravený vrátiť sa do zápasového rytmu," dodal Maurice pre web nhl.com.

Osemnásťročný fínsky supertalent strelil v doterajších 42 zápasoch v profilige 21 gólov a zaznamenal 37 bodov. V hodnotení nováčikov je na celkovom druhom mieste o bod za Austonom Matthewsom z Toronta Maple Leafs.