Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Laine nebude pre zranenie štartovať na šampionáte

Na archívnej snímke z 8. októbra 2022 hokejista Columbusu Blue Jackets Patrik Laine počas prípravného zápasu na novú sezónu zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals - Columbus Blue Jackets vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Laine vynechal záverečných 12 zápasov základnej časti a hoci sa chcel predstaviť na domácom šampionáte, necítil sa na sto percent fit.

Helsinki 7. mája (TASR) - Fínsky hokejový útočník Patrik Laine sa pre zranenie nepredstaví na majstrovstvách sveta v Rige a Tampere. V nedeľu o tom informovali jeho klub NHL Columbus Blue Jackets a aj vedenie fínskej reprezentácie.

Laine vynechal záverečných 12 zápasov základnej časti a hoci sa chcel predstaviť na domácom šampionáte, necítil sa na sto percent fit. Dvadsaťpäťročný krídelník si poranil triceps na konci marca a pôvodne mal pauzovať len dva až štyri týždne.

"Bohužiaľ, Patrik Laine nie je stále v poriadku a neposilní nás na šampionáte," povedal pre web Fínskej hokejovej federácie generálny manažér reprezentácie Jere Lehtinen.

V 55 zápasoch tejto sezóny strelil Laine v drese Blue Jackets 22 gólov a nazbieral 52 bodov. Celkovo odohral v zámorskej profilige za Winnipeg Jets a Columbus 462 duelov s bilanciou 198+181.

Fínov budú na MS reprezentovať piati hráči z NHL - Olli Määttä, Joel Armia, Kaapo Kakko, Kasperi Kapanen a Mikko Rantanen. V A-skupine v Tampere sa domáci "Suomi" stretnú postupne s Američanmi, Nemcami, Švédmi, Francúzmi, Maďarmi, Rakúšanmi a Dánmi.