Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Lake Placid je ochotné pomôcť Quebecu s organizáciou OH 2026

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lake Placid má bohaté skúsenosti s organizáciou ZOH, v rokoch 1932 a 1980 ich úspešne zvládlo.

Miami 26. marca (TASR) - Organizátor dvoch zimných olympijských hier, americké mesto Lake Placid, je ochotné pomôcť kanadskému Quebecu s prípadným usporiadaním ZOH 2026.

Starosta Quebecu Regis Labeaume navrhol svojmu kolegovi Craigovi Randallovi z Lake Placid, aby bolo aj jeho mesto spoločným dejiskom v prípade pridelenia veľkolepého podujatia Kanade. "Bol som potešený záujmom Labeaumeho a odpovedal som mu, že Lake Placid môže byť súčasťou kandidatúry," citovala Randalla agentúra AP.

Lake Placid má bohaté skúsenosti s organizáciou ZOH, v rokoch 1932 a 1980 ich úspešne zvládlo. O pomoc Quebecu majú podľa slov Randalla záujem aj mestá ako Vancovuer, Britská Kolumbia, Alberta alebo Randall. Lake Placid má však oproti nim veľkú výhodu, keďže disponuje certifikovanou bobovou dráhou.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa snaží osloviť minulých organizátorov, aby využil existujúce športoviská na usporiadanie podujatia, čím by sa minimalizovali náklady. V roku 2019 sa rozhodne o tom, kto zorganizuje ZOH 2026.