Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Najlepším hráčom aj útočníkom La Ligy Messi, cenu venoval synovi

Útočník Barcelony Lionel Messi, archívne foto. Foto: TASR/AP

Messi získal cenu šiestykrát počas siedmich rokov ankety, keď z trónu zosadil predchádzajúceho laureáta Cristiana Ronalda z Realu Madrid.

Barcelona 1. decembra (TASR) - Argentínsky útočník Lionel Messi si v pondelok prebral cenu pre najlepšieho futbalistu španielskej La Ligy za sezónu 2014/2015. Slávnostné udeľovanie výročných cien LFP sa konalo v Barcelone, informoval britský Daily Mail.

Messi získal cenu šiestykrát počas siedmich rokov ankety, keď z trónu zosadil predchádzajúceho laureáta Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Kapitán Argentíny v minulej sezóne priviedol Kataláncov k zisku prestížneho treble. Súčasne ho vyhlásili aj za najlepšieho útočníka Primera Division v minulej sezóne.

"Túto cenu venujem synovi Thiagovi. Keď odchádzam, vždy mi nadšene hovorí 'opäť ideš dávať góly'," povedal Messi.

Najlepším brankárom sa stal Messiho spoluhráč Claudio Bravo, za najlepšieho trénera vyhlásili Luisa Enriqueho. Trofeje brali aj hráči konkurenčného Realu Madid, najlepším obrancom sa stal Sergio Ramos, najlepším stredopoliarom James Rodriguez a cenu fanúšikov ukoristil Cristiano Ronaldo. Najlepším Juhoameričanom La Ligy sa stal Neymar z FC Barcelona.