Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Šport

Nemal som právo na chybu, tvrdí Lašák po výhre nad Novgorodom

Ján Lašák Foto: TASR/Milan Kapusta

Bol to ťažký zápas. Súper vyslal málo striel, väčšinou hrozil len z kontier, povedal slovenský brankár.

Moskva 21. januára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Spartaka Moskva Ján Lašák sa po domácej výhre 2:1 po predĺžení nad Torpedom Nižnij Novgorod vyjadril, že v rozhodujúcej fáze zápasu medzinárodnej KHL nemal právo na chybu.

"Bol to ťažký zápas. Súper vyslal málo striel, väčšinou hrozil len z kontier," citovala klubová internetová stránka slovenského legionára. "V tretej tretine som robil všetko pre to, aby sme neinkasovali a udržal pre mužstvo šancu. Som rád, že sme vyrovnali šesť sekúnd pred koncom zápasu. Na našej strane bolo šťastie a to je dobre."

Ján Lašák priznal, že by sa im ľahšie hralo, keby dali tri góly ako v predchádzajúcom súboji s Lokomotivom. "Hralo by sa nám lepšie, stav 0:1 mi nedával právo na chybu. Tým viac, že v tretej tretine išlo na mňa málo striel a nebol som v tempe. To je pre brankára ťažké. Bol som pripravený na každú strelu, na každú nebezpečnú prihrávku."

Pred predĺžením sa nezaoberal tým, že by zápas mohol dospieť až do samostatných nájazdov. "Hovoril som, že v predĺžení gól dáme. Máme hráčov, ktorí vedia rozhodnúť. Osobne som veril, že ho dá Ružička a som rád, že sa mu to podarilo."

Radivojevič: Urobíme všetko pre to, aby sme neskončili poslední na Západe

Slovenský hokejista Branko Radivojevič, kapitán tímu KHL Spartak Moskva, po domácom víťazstve vôle 2:1 po predĺžení nad Torpedom Nižnij Novgorod prisľúbil, že ako tím urobia všetko pre to, aby opustili posledné miesto v Západnej konferencii.

Hoci mali hráči Spartaka v zápase veľa streleckých pokusov, veľa pukov išlo mimo bránku. "Myslím si, že takéto víťazstvo nám pomôže viac, ako keby sme vyhrali 5:1 alebo 5:2. Nebol to pre nás ľahký zápas, ale mužstvo ukázalo charakter."

Podľa neho to mal ťažšie súper, ktorý ešte stále bojuje o play off a tak dolieha na neho väčší tlak. "Myslím si, že sme ale dobre korčuľovali, v druhej tretine sme prešli na hru s tromi útokmi a všetci hráči sa dostali do tempa. Musím znova zopakovať, že sme mali veľa streleckých príležitostí, musíme ich ale lepšie využívať."

Napriek tomu, že sezóna je z pohľadu Spartaka už stratená, na ich domácich zápasoch stále býva viac ako 3000 divákov. "To je výborné. Bolo príjemné vidieť na tribúnach spokojných ľudí, fandili nám do konca. Videli, že sme nestrácali puky a bojovali sme do samého konca. Áno, sezónu sme stratili, ale urobíme všetko pre to, aby sme ušli z posledného miesta v Západnej konferencii."

V tomto smere budú pre nich mimoriadne dôležité zápasy s mestským rivalom CSKA. "Sú to dva veľké, rozhodujúce zápasy. Vyvinieme maximálne úsilie, aby sme vyhrali."