Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Lašák sa vytiahol proti bývalému klubu

Ján Lašák Foto: TASR/Milan Kapusta

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák možno so Spartakom predĺži kontrakt. Lašák posilnil tím na začiatku januára a hneď po príchode sa zmocnil postu brankárskej jednotky moskovského tímu.

Chabarovsk 28. januára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Ján Lašák sa v pondelok vrátil do Chabarovsku, kde predtým odchytal v drese miestneho Amuru jeden a pol sezóny. Pre 33-ročného gólmana to bol vydarený "comeback", keď k víťazstvu Spartaka Moskva 2:1 nad domácim tímom pomohol 34 úspešnými zákrokmi.

Lašák posilnil Spartak na začiatku januára a hneď po príchode sa zmocnil postu brankárskej jednotky moskovského tímu. V pondelok sa vytiahol proti bývalým spoluhráčom, jeho výkon ocenil po stretnutí aj tréner hostí Fiodor Kanarejkin. "Som spokojný s hrou našich skúsených hráčov. Vjačeslav Kozlov sa ukázal byť v dobrej forme, čo platí aj o Brankovi Radivojevičovi, autorovi nášho prvého gólu. Skvelý zápas odchytal Lašák. V tíme Amure pôsobil dlhé obdobie, odviedol zaň kvalitné služby a teraz pri svojom návrate do Chabarovska potvrdil, že Spartak urobil dobre, keď po ňom siahol," vyjadril sa Kanarejkin, ktorého citoval portál sovsport.ru.

Podľa kouča Amuru Jevgenija Popichina mali jeho zverenci viac znepríjemňovať slovenskému brankárovi "život". "Lašák samozrejme chytal dobre, no my sme mali urobiť väčší tlak pred jeho bránkou, cloniť mu vo výhľade a sťažiť mu situáciu," povedal domáci tréner, podľa ktorého sa šťastena v tomto zápase odvrátila od jeho mužstva.

Lašák okrem iného bojuje aj o nový kontrakt s moskovským tímom. Či majster sveta z Göteborgu zostane v Spartaku aj v budúcom ročníku, zostáva zatiaľ otvorené. "Lašáka sme zobrali do tímu, aby nahradil zraneného Sergeja Borisova. Či s ním predĺžime zmluvu, bude záležať predovšetkým od jeho výkonov. Zatiaľ chytá veľmi spoľahlivo," uviedol pre sportbox.ru viceprezident Spartaka Oleg Brataš.