Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Blanca sklamal výkon PSG, Hyypiä chváli svojich

Francúzsky tréner Laurent Blanc Foto: TASR/AP

Podľa trénera PSG bolo ťažké namotivovať hráčov po jednoznačnej výhre v prvom zápase.

Paríž 13. marca (TASR) - Francúzsky futbalový majster a líder Ligue 1 Paríž St. Germain bez väčších problémov postúpil v stredu do štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 po výhre 2:1 nad Bayerom Leverkusen v odvete osemfinále. Tréner Laurent Blanc si mohol dovoliť po vysokej výhre 4:0 v prvom zápase v Nemecku pomiešať zostavu, a hoci bundesligista hrýzol, domáci favorit potvrdil postup medzi elitnú osmičku víťazstvom.

V Parku princov síce hostia šokovali rýchlym gólom po hlavičke Sidneyho Sama, o obrat sa postarali ale góly Marquinhosa a Ezequiela Lavezziho. Výber fínskeho kouča Samiho Hyypiäho síce mohol dosiahnuť lepší výsledok, to by však musel v 28. minúte premeniť penaltu kapitán hostí Simon Rolfes, resp. nesmel by byť vylúčený v 68. minúte po druhej žltej karte Emre Can.

Blanc, ktorý nechal odpočívať trio Marco Verratti, Thiago Motta a Blaise Matuidi, bol po zápase spokojný s výsledkom, ale nie výkonom: "Možno sa na našom slabšom štarte do zápasu podpísalo menej skúseností. Videli sme, že úroveň Ligy majstrov je veľmi odlišná od úrovne francúzskej ligy. Moje pokyny zneli od začiatku útočiť a diktovať tempo, ale hrali sme slabo, neboli sme agresívni a nechali sme hráčom Bayeru veľa priestoru. Ich gól nás prebudil. Druhý polčas už bol lepší, ale toto nebude pamätný výkon PSG. Napriek tomu sme boli dosť silní, aby sme vyhrali. Podržal nás aj brankár. Bolo skutočne veľmi ťažké namotivovať hráčov po takej výhre v prvom zápase."

Hyypiäho síce druhá prehra s PSG nepotešila, ale jeho tím pochválil. "Som naň pyšný, pretože sme ukázali charakter a najmä v prvom polčase hrali výborne. Každý videl, že Paríž môžeme opustiť s vysoko zdvihnutými hlavami. Chcel som, aby sme po prvom zápase hrali najmä lepšie v obrane, to sa podarilo. Áno, prehry netešia, ale ukázali sme zlepšenie a môžeme si z toho vziať sebadôveru do ligových zápasov. Už cez víkend nás čaká Bayern Mníchov. Či budeme aj o rok opäť v Lige majstrov, záleží len na nás. Osud máme vo vlastných rukách. Ak v Bundeslige odvedieme našu prácu, som si istý, že sa do Ligy majstrov opäť vrátime."

Pred zápasom mali prácu aj bezpečnostné sily, keď sa v centre mesta pobili chuligáni oboch táborov a polícia zatkla jedenásť ľudí.