Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Leblanc prestúpil zo Slovana do švajčiarskeho HC Lausanne

Na snímke striedačka Slovana zľava Lukáš Kašpar, Louis Leblanc, tréner Miloš Říha a nová posila obranca Tomáš Kundrátek v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 22. decembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Leblanc nebol pre Slovan takou zámorskou posilou, ako vedenie belasých očakávalo.

Lausanne 15. januára (TASR) - Káder slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava opustil Louis Leblanc. Kanadský útočník dohrá prebiehajúci ročník vo švajčiarskom tíme HC Lausanne, ktorý spolu s ním angažoval z majstrovského Davosu aj Svena Rysera.

Leblanc nebol pre Slovan takou zámorskou posilou, ako vedenie "belasých" očakávalo. V KHL odohral len sedem stretnutí, v ktorých nazbieral šesť mínusiek. V kádri trénera Miloša Říhu nemal stabilné miesto, navyše krátko v decembri hosťoval v tipsportligovom tíme MsHK DOXXbet Žilina, a tak sa po vzájomnej dohode dohodli obe strany na ukončení spolupráce. Sezónu dohrá v Lausanne, ktoré sa v boji o účasť v play off rozhodlo vystužiť predovšetkým ofenzívne rady. Okrem Leblanca prišiel z HC Davos aj Ryser.

"Vzhľadom na blížiaci sa koniec prestupového obdobia sme sa rozhodli, že náš tím musíme posilniť. Potrebovali sme skvalitniť najmä ofenzívu. Veríme, že títo dvaja hráči nám pomôžu vybojovať si účasť v play off," uviedol na oficiálnom webe športový riaditeľ HC Lausanne Jan Alston.