Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Leeds United prevzala spoločnosť 49ers Enterprises z NFL

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Doterajší majiteľ Leedsu, taliansky podnikateľ Andrea Radrizzani, sa dohodol na predaji svojho väčšinového podielu už minulý mesiac.

Londýn 18. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Leeds United prevzala spoločnosť 49ers Enterprises, ktorá vlastní San Francisco 49ers hrajúce v americkej NFL. Predaj v utorok schválilo vedenie Anglickej futbalovej ligy (EFL).

Doterajší majiteľ Leedsu, taliansky podnikateľ Andrea Radrizzani, sa dohodol na predaji svojho väčšinového podielu už minulý mesiac. Kontrolu nad klubom prevezme spoločnosť 49ers Enterprises, ktorá mala v Leedse menšinový podiel od roku 2018. "Toto je dôležitý moment pre Leeds United a už teraz pracujeme tvrdo. Tento prechod je nevyhnutným resetom na načrtnutie nového smerovania klubu. Už sme vymenovali vysoko rešpektovaného trénera prvého tímu, ktorý má za sebou úspechy a sme si istí, že Leeds postaví konkurencieschopný tím, ktorý bude bojovať o postup," uviedol prezident 49ers Paraag Marathe.

Pod vedením Radrizzaniho, ktorý kúpil Leeds v roku 2017, sa klub dostal do Premier League prvýkrát od sezóny 2003/2004. V uplynulom ročníku však tím skončil na zostupovej 19. priečke a v novej sezóne si zahrá druholigovú Championship. Mužstvo povedie bývalý tréner Norwichu Daniel Farke, funkciu predsedu klubu prevezme Marathe. Informácie priniesla agentúra AFP.