Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Legia zaváhala a titul sa jej vzďaľuje,Duda: Remíza je pre nás prehrou

Na snímke Ondrej Duda Foto: TASR/Pavel Neubauer

Okrem Dudu a Kolčáka dal o sebe v zápase vedieť aj ďalší slovenský legionár.

Varšava 30. novembra (TASR) - Futbalisti Legie Varšava dokázali v nedeľňajšom zápase 17. kola poľskej Ekstraklasy na ihrisku Podbeskidzie Bielsko-Biala (2:2) vďaka gólu v tretej minúte nadstaveného času zachrániť bod, podľa slovenského stredopoliara Ondreja Dudu však nemajú byť na čo hrdí. Ako favorit a druhý tím tabuľky totiž nevyužili 50-minútovú presilovku po vylúčení Dudovho krajana v domácom drese Kristiána Kolčáka a ich strata na lídra súťaže Piast Gliwice narástla už na desať bodov.

"Po takomto výkone sa mi ťažko hľadajú tie správne slová. S Podbeskidzie sme hrali veľmi zle. Táto remíza je pre nás ako prehra, vydrieť bod vďaka gólu v posledných sekundách nepovažujem za úspech," vyslovil sa Duda pre oficiálnu internetovú stránku Legie. Slovenský reprezentant odohral za Legiu celé stretnutie. Už v 20. minúte videl žltú kartu a v 78. minúte za stavu 1:1 takmer zapríčinil penaltu, rozhodca však jeho zákrok v pokutovom území Legie neposúdil ako nedovolený.

"Z našej strany nebolo dnes nič pozitívne. Pre nás je to stratený zápas. Situácia, z ktorej Podbeskidzie strelilo gól na 2:1, bola výsledkom mojej chyby. Potom sme síce boli schopní zachrániť remízu, ale pre nás to nie je úspech. Zápas s takým súperom by sme mali vyhrať," tvrdí Duda. Vedúci Piast Legii stále viac a viac uniká, šanca na zisk titulu sa varšavskému klubu zmenšuje. "Teraz sme desať bodov za Piastom. Proti Podbeskidzie sme hrali zle. Podobáme sa mužstvu spred pol roka, ktoré nedokázalo obhájiť majstrovský titul. Neviem, či je to v našich hlavách, že sme nedokázali využiť početnú výhodu. Nemôžeme však sledovať to, čo robí Piast, ale sústrediť sa na naše výkony," dodal.

Okrem Dudu a Kolčáka dal o sebe v zápase vedieť aj ďalší slovenský legionár. Skóre duelu otvoril už v 6. minúte domáci útočník Róbert Demjan, ktorý odohral celý zápas. Brankár Legie Dušan Kuciak sledoval stretnutie iba z lavičky náhradníkov.