Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Leicester ukončil spoluprácu s Rodgersom: Zlepšenie sa nedostavilo

Brendan Rodgers, v sobotu 1. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Rodgers od svojho nástupu do funkcie v roku 2019 zaznamenal niekoľko úspechov, Leicester sa dvakrát umiestnil v prvej päťke tabuľky a vybojoval vôbec prvý klubový triumf v FA Cupe v sezóne 2020/21.

Leicester 2. apríla (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Leicester City v nedeľu ukončilo spoluprácu s trénerom Brendanom Rodgersom. Dôvodom sú nepriaznivé výsledky tímu, ktorý v tabuľke Premier League figuruje na zostupovom 19. mieste.

Rodgers od svojho nástupu do funkcie v roku 2019 zaznamenal niekoľko úspechov, Leicester sa dvakrát umiestnil v prvej päťke tabuľky a vybojoval vôbec prvý klubový triumf v FA Cupe v sezóne 2020/21. Po sobotňajšej prehre s Crystal Palace 1:2 sa však tím prepadol na predposlednú priečku a na ukončení spolupráce sa dohodli obe strany.

"Výkony a výsledky počas aktuálnej sezóny boli horšie než naše spoločné očakávania. Verili sme, že kľúčom bude kontinuita a stabilita, najmä vzhľadom na naše predchádzajúce úspechy pod vedením Brendana. Žiaľ, zlepšenie sa nedostavilo a so zostávajúcimi 10 zápasmi sezóny bola rada nútená prijať inú možnosť. Úloha, ktorá je pred nami, je jasná. Musíme dosiahnuť spojenie fanúšikov, hráčov a zamestnancov, ukázať vyrovnanosť, kvalitu a bojovať o zabezpečenie našej pozície,"
uviedol predseda predstavenstva Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Z klubu zároveň odchádzajú asistent trénera Chris Davies a kondičný tréner Glen Driscoll, pripomína agentúra DPA. Tím zatiaľ povedú Adam Sadler a Mike Stowell.