Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovensko má na olympiádu 1501 vstupeniek, najdrahšie sú na atletiku

Na snímke generálny sekretár SOV Jozef Liba. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Rok pred otvorením OH 2016 má Rio de Janeiro ďaleko od stavu úplnej pripravenosti.

Bratislava 5. augusta (TASR) - O rok sa bude pozornosť celého sveta sústrediť na ikonický štadión Maracana v brazílskom Riu de Janeiro. V meste preslávenom obrovským karnevalom sa 5. augusta 2016 slávnostne otvoria XXXI. olympijské hry, po tretí raz v histórii - predtým v Melbourne 1956 a v Sydney 2000 - sa OH uskutočnia na južnej pologuli s odlišnými ročnými obdobiami.

Rok pred otvorením OH 2016 má Rio de Janeiro ďaleko od stavu úplnej pripravenosti. Organizátori však dávajú garancie, že všetko stihnú načas a že hry prinesú všetkým zúčastneným neopakovateľný zážitok. "Rio je miesto na svete, o ktorom sa hovorí, že ho musí človek aspoň raz za život navštíviť. Tí, ktorí tam boli, dávajú tomuto porekadlu za pravdu, ostatní budú mať túto príležitosť o rok. Je to mesto, ktoré očarí prirodzenou krásou. V samotnom meste sa chystajú privítať tento športový sviatok, jednotlivé zóny ako Maracana či Copacabana sa svedomito pripravujú," uviedol generálny sekretár Slovenského olympijského výboru (SOV) Jozef Liba.



SOV, Medzinárodný olympijský výbor a Organizačný výbor OH 2016 (OVOH) podpísali vlani v októbri zmluvu o predaji vstupeniek do Ria. Pre OH 2016 má Slovensko k 5. augustu pridelených 1501 vstupeniek. Zo strany oficiálnych predajcov momentálne prebiehajú rokovania s OVOH Rio 2016 o navŕšení počtu vstupeniek, konečný počet by mal byť známy do konca roka, následne príde k predaju. Ceny vstupeniek na OH 2016 budú prijateľné i vzhľadom na to, že ponúkajú širší cenový rozsah v jednom športe. Ceny sa pohybujú od 25 eur napr. na rozjazdy v kanoistike až po 580 eur na finále behu mužov na 100 m. Vstupenky na atletiku sú v cenovom rozpätí od 85 do 580 eur, na vodný slalom od 35 do 135 eur a napríklad na populárny plážový volejbal od 35 do 576 eur. Najdrahšia vstupenka je na otvárací ceremoniál - v A-kategórii stojí 2000 eur, najlacnejšia v D-kategórii 300 eur.