Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Lewandowski prebral štyri certifikáty Guinessovej knihy rekordov

Na archívnej snímke vpredu Robert Lewandowski Foto: TASR/AP

Výnimočný kúsok sa futbalistovi podaril 22. septembra tohto roka, keď do siete VfL Wolfsburg strelil za necelých 9 minút päť gólov.

Mníchov 30. novembra (TASR) - Poľský futbalový kanonier Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov je už oficiálne v Guinnessovej knihe rekordov. V pondelok si prebral štyri certifikáty za jeho výnimočný kúsok z 22. septembra tohto roka, keď do siete VfL Wolfsburg strelil za necelých 9 minút päť gólov. Informovala agentúra DPA.

Lewandowski nastúpil na druhý polčas bundesligového duelu a zariadil výhru Bavorov 5:1, keď po polčase domáci prehrávali 0:1. Poľský reprezentant tak dostal prestížne osvedčenie za 4 rekordy Bundesligy - najrýchlejšie strelený hetrik v čase 3:22 min., najrýchlejšie štyri góly (5:21 min.), najrýchlejších 5 gólov (8:59 min.) a najviac strelených gólov z pozície náhradníka.

"Tento historický deň si budem pamätať do konca života. Naozaj neviem, či sa ešte nejakému hráčovi podarí toto dosiahnuť. Všetko vtedy zapadlo do seba - šťastie, špičková forma aj výborný zápas. Niekto tam hore chcel, aby som strelil 5 gólov. Rekord ale patrí celému mužstvu, pretože som proti Wolfsburgu nebol na ihrisku len ja sám," povedal Lewandowski po prebratí certifikátov od posudzovateľa Guinessových svetových rekordov Seyda Subasiho Gemiciho.