Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Lewandowski venoval gól tehotnej manželke

Lewandowského vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. Výstavný gól venoval svojej tehotnej manželke príznačným gestom, keď si loptu zaobalil pod dres a na diaľku jej poslal bozk. Foto: Twitter

Lewandowského vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu.

Mníchov 7. decembra (TASR) - Šláger utorňajšieho programu Ligy majstrov medzi futbalistami Bayernu Mníchov a Atletica Madrid mal už iba prestížny náboj. Nemeckému majstrovi sa podarilo rehabilitovať za senzačnú prehru 2:3 v Rostove a istého víťaza D-skupiny zdolal doma 1:0. Perfektne zrealizovaným priamym kopom sa zaskvel Robert Lewandowski, ktorý venoval gól tehotnej manželke.

Bayern už nemohol ohroziť vedúce postavenie madridského klubu, ten zasa mohol zakončiť skupinovú fázu s plným počtom bodov. V Allianz aréne však nemal svoj večer. Od začiatku čelil výraznému tlaku domácich i aktívnej spolupráci Lewandowského s Arjenom Robbenom, ktorí najčastejšie podkurovali defenzíve Atletica. Napokon sa ujala len Lewandowského efektná pravačka z priameho kopu v 28. minúte. "Nepustili sme loptu z kopačiek a nepustili súpera do nebezpečnejších protiútokov. Hrali sme jednoducho dobre. Výsledok síce nebol dôležitý, ale nám dodal sebavedomie do ďalších zápasov," zhodnotil duel tréner Bayernu Carlo Ancelotti.




Lewandowského vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. Výstavný gól venoval svojej tehotnej manželke príznačným gestom, keď si loptu zaobalil pod dres a na diaľku jej poslal bozk. "Bol to nádherný moment, ideálna príležitosť na to, aby som oznámil, že moja žena je tehotná. Musím sa priznať, že priame kopy trénujem už dlho, prakticky od začiatku sezóny," dodal Lewandowski.

Kouč Atletica Diego Simeone netajil po zápase sklamanie. Bayern prevýšil jeho zverencov vo väčšine herných činností na čele s vysokým percentuálnym rozdielom v držaní lopty. "Bayern bol oveľa lepší ako my. Mali sme niekoľko dobrých šancí na začiatku stretnutia, ale súper aj tak prevzal kontrolu. V prvom polčase dominoval na lopte. Do druhého dejstva sme chceli vstúpiť pozitívne naladení a hoci sme sa zlepšili, nestačilo to," dodal podľa oficiálneho webu UEFA Simeone.