Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lewandowski zostrelil hetrikom Schalke, Coutinho: Už teraz je legenda

Hráč Bayernu Robert Lewandowski, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Svoj tretí gól pridal štvrťhodinu pred koncom, keď si prudkú prihrávku Kingsleyho Comana z pravej strany prvým dotykom hodil okolo bezmocného Salifa Saneho.

Gelsenkirchen 25. augusta (TASR) - Poľský kanonier Robert Lewandowski bol strojcom víťazstva Bayernu Mníchov na pôde Schalke 04 (3:0) v 2. kole Bundesligy, keď strelil všetky tri góly úradujúceho nemeckého majstra. Tridsaťjedenročný futbalista je v tejto sezóne s piatimi presnými zásahmi zatiaľ jediný strelec bavorského veľkoklubu. Svojím výkonom zaujal aj Philippeho Coutinha, ktorý si spolu s Ivanom Perišičom "odkrútil" v sobotu debut v drese Bayernu.

"Už teraz je legenda. Som tu len pár dní, no jeho kvalita je viditeľná aj v tréningu," povedal na adresu Lewandowského Brazílčan, ktorý v Bayerne hosťuje z FC Barcelona. Na ihrisko sa dostal v 57. minúte, keď vystriedal Thomasa Müllera. V tom čase viedli zverenci trénera Nika Kovača už 2:0, keď Lewandowski najskôr v 20. minúte rutinérsky premenil pokutový kop a päť minút po prestávke prekonal brankára Alexandra Nubela aj z priameho kopu z približne 20 metrov. Svoj tretí gól pridal štvrťhodinu pred koncom, keď si prudkú prihrávku Kingsleyho Comana z pravej strany prvým dotykom hodil okolo bezmocného Salifa Saneho a zvnútra pokutového územia strelou k pravej žrdi rozvlnil sieť.

"Vždy je priestor na zlepšenie. Som si vedomý toho, že moja hra má stále rezervy. Svojimi výkonmi chcem predovšetkým pomôcť tímu. Snažím sa skórovať bez ohľadu na to, kto proti nám stojí. Hráč síce dokáže vyhrať zápas, ale titul je vždy zásluhou celého kolektívu. Bundesliga je náročná a je dôležité, aby sme boli psychicky silní a pripravení v každom zápase," zhodnotil skromne svoje vystúpenie Lewandowski.

Bayern si tak napravil chuť po minulotýždňovej remíze s Herthou Berlín (2:2). S výkonom svojich zverencov bol spokojný aj tréner Kovač: "V porovnaní s minulým týždňom sme sa vyvarovali zbytočných chýb. Počas celého duelu sme mali hru vo svojich rukách a podali sme bezchybný výkon, na ktorý sa bolo radosť pozerať." Jeho slová potvrdil aj tréner domácich David Wagner. "Gratulujem súperovi k víťazstvu, za svoj výkon si ho nepochybne zaslúžili. Lewandowski dnes ukázal svoju extratriedu," citovala Wagnera agentúra DPA.

Schalke sa pokúsi o prvý bodový zisk v tejto sezóne budúcu sobotu 31. augusta na pôde Herthy Berlín, Bayern hostí v ten istý deň Mainz.