Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Líder tabuľky HKM Zvolen prehral s poslednou Žilinou 1:2

Zľava brankár Žiliny Štefan Žigárdy a center Zvolena Milan Jurík Foto: TASR/Dušan Hein

Víťazný gól Žiliny strelil v 57. minúte Varga.

Zvolen 9. decembra (TASR) - Zvolen začal stretnutie náporom a hneď v úvode ohrozil brankára hostí strelou Peter Zuzin a neskôr obrnanca Výborný. V 3. min netrafil prázdnu bránku Méry, prvú presilovú hru hrali domáci v 5. minúte, no bez gólového efektu. V 12. min vyskúšal pozornosť domáceho brankára Podkonický, keď mu nečakane odskočil puk od hokejky a domáci brankár Šimko len s námahou zastavil smerujúci puk do bránky. V 16. min pri prieniku medzi oboma obrancami bol faulovaný útočiaci hráč Milan Jurík, ktorý aj tak v páde zasunul puk do žilinskej brány a avizované vylúčenie sa rušilo. Po tomto góle začali na domáci ľad padať plyšáky po vzore NHL, ktoré venujú deťom v detských domovoch. V závere tretiny hrali domáci ešte dvakrát presilovú hru v 17. a 19. min, no gól nevsietili, hoci mali jasnú hernú prevahu.

Druhú tretinu začal Zvolen dohrávaním presilovky. Gól nestrelil, no v 23. min prvú presilovú hru využili hostia, keď strelou od modrej Devečka prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. V 27. min hral Zvolen presilovú hru, v poradí už piatu, no trápil sa rozohrávaním a chýbala mu strela od obrancov, takže gól nevsietili. V 36. min hrali Žilinčania tretiu presilovú hru, mali niekoľko príležitostí, najmä po strelách Dlouhého a Leška. Zvolen i naďalej hľadal svoju fazónu, trápil sa pri kombinícii, chýbala mu streľba a preto druhá tretina sa skončila za stavu 1:1.




V 41. min Hraško našiel Podkonického na útočnej modrej a ten samostatný nájazd nepremenil, lebo Žigárdy bol proti a pravým betónom vytlačil strelu Podkonického. V 48. min pri prieniku domácej dvojice Mucha - Lukáš, Jurík nastrelil žŕdku Žiliny. V 50. min mal Jurík opäť veľkú príležitosť, no netrafil smerujúci puk napriek bránkoviskom do opustenej žilinskej brány. V 51. min mal veľkú príležitosť žilinský útočník Drevenák, ktorý ohrozil brankára Šimku, no gól nedal. V 56. min pri nápore domácich sa uvoľnil s pukom Obšut, hľadal si výhodnú parketu na streľbu, no z ľavého kruhu netrafil bránku Žiliny. V 56. min hral Zvolen presilovku s veľkou snahou skórovať, no opak bol pravdou, keď Varga po vyhranom buli strieľal gól Žiliny. Záverečný tlak ani power play už zmenu výsledku nepriniesli a tak domáci prehrali druhý zápas s poslednou Žilinou na domácom ľade 1:2.


HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)



Góly: 16. M. Jurík - 23. Devečka, 57. Varga. Rozhodovali: Lokšík - V. Snášel, Kacej, vylúčení: 5:9, navyše Kokavec (Žilina) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, bez striedania, 2069 divákov.



Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Gratulujem súperovi, defenzíva na nás platila. Šance v prvej a druhej tretine boli pofidérne, súper uspel, ich výkon bol zodpovedný. Vycítili, že sa trápime s koncovkou. Keď urazíme šťastie, potom to aj tak vyzerá."



Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Prvá tretina bola pre nás ťažká, mali sme veľa vylúčených hráčov a pri hre 5:3 sa to zlomilo. Platil defenzívny prístup. Dobrý výkon podal brankár Žigárdy."