Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Lietava skóroval, Breznaníkov víťazný gól, Liberec - Žižkov 4:0

Slovenský útočník Ivan Lietava v drese Dukly Praha zaznamenal tretí gól v 26. zápase českej Gambrinus ligy proti Baníku Ostrava.

Praha 20. apríla (TASR) - Futbalisti Dukly Praha, ktorí v tejto sezóne oživili českú Gambrinus ligu, zvíťazili v zápase 26. kola nad zostupom ohrozeným Baníkom Ostrava jednoznačne 4:1. Tretí gól domácich zaznamenal slovenský útočník Ivan Lietava, pre ktorého to bol deviaty presný zásah v sezóne.

Fyzicky disponovaný Lietava využil v závere prvého polčasu zaváhanie krajana Jána Greguša a spoza šestnástky po zemi prekonal brankára hostí. Dukla figuruje v tabuľke vďaka lepšiemu skóre na štvrtom mieste, ale na tretiu priečku znamenajúcu účasť v Európskej lige stráca deväť bodov.

Slovan Liberec potvrdil úlohu favorita v druhom piatkovom zápase, keď na štadióne u Nisy zdolal Viktoriu Žižkov 4:0 vďaka strhujúcemu finišu. Domáci dali všetky góly po zmene strán v posledných 18 minútach, pričom prvý sa trafil do čierneho Michal Breznaník. Pre slovenského stredopoliara to bol už 12. gól v tejto sezóne a Liberec tak zvýšil na čele súťaže náskok pred pražskou Spartou na štyri body.


Sumáre - 26. kolo:

Dukla Praha - Baník Ostrava 4:1 (3:0)

Góly: 14. Vorel, 28. Pázler, 44. LIETAVA, 59. Svatonský - 86. Zawada. /I. Lietava do 73. min., dal gól a dostal ŽK - J. Adámik, J. Greguš do 45. min, M. Ferenčík a P. Poliaček od 46. min/



Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 4:0 (4:0)

Góly: 72. BREZNANÍK, 81. Musiol, 88. Rabušic, 89. Fleišman. ČK: 75. Šťastný (Žižkov).

/M. Breznaník celý duel - P. Jurčo od 79. min/