Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V utorkových zápasoch LM nastúpi Bayern v Ríme, City hrajú o všetko

Futbalisti Bayernu Mníchov Foto: TASR/AP

Náročná prekážka stojí pred Manchestrom City. Keď chce anglický majster oživiť postupové šance, potrebuje zdolať CSKA Moskva

Bratislava 20. októbra (TASR) - V šlágri utorňajšieho programu 3. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 nastúpi Bayern Mníchov na vypredanom Olympijskom štadióne proti domácemu AS Rím. Nemecký tím figuruje s plným počtom 6 bodov na čele tabuľky E-skupiny, Rimania so štyrmi okupujú druhú priečku. Bayern ťahá 11-zápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach, naposledy dostal "po nose" od Borussie Dortmund v letnom zápase o nemecký Superpohár.

"Nastúpime proti jednému z najlepších mužstiev na svete. Budeme outsideri, ale nepredáme kožu lacno. Už sa neviem dočkať fantastickej atmosféry na Olympijskom štadióne. Fanúšikovia zaiste prinútia hráčov, aby išli nadoraz a strpčili Bayernu život," vyhlásil kouč AS Rím Rudi Garcia, ktorý si konfrontácie s bavorským gigantom pamätá ešte z pôsobenia na lavičke OSC Lille. Nemá však na ne príjemné spomienky, doma prehrali jeho vtedajší zverenci 0:1 a vonku "vyfasoval" francúzsky tím debakel 1:6. Bayern cez víkend opäť demonštroval svoju silu, z Allianz Areny vyprevadil Werder Brémy šesťgólovou nádielkou a suverénne tróni na čele bundesligovej tabuľky. Darí sa aj Rimanom, ktorí zdolali Chievo 3:0 a patrí im v Serii A druhé miesto s jednobodovou stratou na Juventus Turín.

Ide o všetko

Náročná prekážka stojí pred Manchestrom City. Keď chce anglický majster oživiť postupové šance, potrebuje zdolať CSKA Moskva, ktorý sa krčí s nulou na dne tabuľky E-skupiny. Kouč "Citizens" Manuel Pellegrini považuje nadchádzajúce súboje s ruským tímom za "finále". "Potrebujeme dve víťazstvá. Najlepšie je brať každý zápas ako finále, pokúsiť sa každý vyhrať. Nám sa to v prvých dvoch vystúpeniach v Lige majstrov nepodarilo, máme na konte jediný bod. Môžeme sa vrátiť do hry, ale hráči budú musieť podať maximálne výkony," uviedol Pellegrini. Súboj sa pre rasistické správanie fanúšikov CSKA bude hrať pred prázdnymi tribúnami rovnako ako duel s Bayernom Mníchov.

Paríž St. Germain sa na duel proti APOELU Nikózia naladil piatkovým víťazstvom 3:1 nad Racingom Lens. Favorit bodoval naplno, aj keď hral v oklieštenom zložení. Viaceré opory nebudú môcť nastúpiť ani v utorok na Afroditinom ostrove. S výpravou necestovali švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič, v poriadku stále nie sú ani Ezequiel Lavezzi a Marquinhos, pozitívom je však návrat brazílskeho stopéra Thiaga Silvu do kádra po vyše dvojmesačnej liečbe zadného stehenného svalu. Zverenci trénera Laurenta Blanca v druhom kole LM po brilantnom výkone zdolali FC Barcelona 3:2 a vystriedali katalánskeho giganta na čele tabuľky. Pokiaľ v Nikózii zabodujú naplno, priblížia sa k postupu do osemfinále.

Barca s najlepšou obranou

Barcelona nastúpi na Nou Campe proti Ajaxu Amsterdam, cez víkend v lige zdolala Eibar 3:0 a v najvyššej španielskej súťaži stále neinkasovala. "Najdôležitejší zápas je ten proti Ajaxu, nemyslíme ešte na sobotňajšie Clasico. Chceme zvíťaziť a dobre sa naladiť na zápas s Realom. Duel s Ajaxom je nesmierne dôležitý a venujeme mu maximálnu pozornosť," vyhlásil stopér Javier Mascherano. "Barca" sa opäť bude spoliehať na strelecké schopnosti Lionela Messiho a Neymara. Obaja sa pričinili až o 17 z 25 gólov tímu v úvode sezóny.

Futbalisti Mariboru sa predstavia v "jame levovej", na pôde semifinalistu z minulej sezóny londýnskej Chelsea budú totálnymi outsidermi. Londýnčanom zrejme bude chýbať španielsky útočník Diego Costa, ktorý má po plnení si reprezentačných povinností zdravotné patálie. V úvode novej sezóny je naturalizovaný Brazílčan v skvelej forme, nastrieľal deväť gólov v siedmich zápasoch Premier League. V sobotu však pri víťazstve Chelsea nad Crystal Palace (2:1) nefiguroval ani na lavičke náhradníkov. "V polovici novembra bude opäť v skvelej kondícii. Tým si môžete byť istí," vyhlásil sarkasticky tréner "The Blues" Jose Mourinho narážajúc na fakt, že po návrate z reprezentačnej akcie sa Costov zdravotný stav zakaždým skomplikuje a bráni mu podávať plnohodnotné výkony v klube. V druhom zápase G-skupiny nastúpi Schalke 04 Gelsenkirchen proti Sportingu Lisabon.

Bieloruský šampión BATE Borisov pred tromi týždňami zvíťazil 2:1 nad Athleticom Bilbao a s tromi bodmi na konte sníva postupový sen. V Borisov Arene sa tentoraz predstaví ukrajinský veľkoklub Šachtar Doneck, ktorý má na konte dva body za remízy. Jednobodové Bilbao nastúpi v Porte s nožom na krku a v prípade prehry dostanú jeho postupové ambície poriadne trhliny.

program utorňajších zápasov 3. kola LM 2014/2015:

E-skupina:

18.00 CSKA Moskva - Manchester City /rozhoduje István Vad (Maď.)/
20.45 AS Rím - Bayern Mníchov /Jonas Eriksson (Švéd.)/

Tabuľka:

1. Bayern Mníchov 2 2 0 0 2:0 6
2. AS Rím 2 1 1 0 6:2 4
3. Manchester City 2 0 1 1 1:2 1
4. CSKA Moskva 2 0 0 2 1:6 0

F-skupina:

APOEL Nikózia - Paríž Saint-Germain /Ovidiu Hategan (Rum.)/
FC Barcelona - Ajax Amsterdam /William Collum (Škót.)/

Tabuľka:

1. Paríž St. Germain 2 1 1 0 4:3 4
2. FC Barcelona 2 1 0 1 3:3 3
3. Ajax Amsterdam 2 0 2 0 2:2 2
4. APOEL Nikózia 2 0 1 1 1:2 1

G-skupina:

Schalke 04 Gelsenkirchen - Sporting Lisabon /Sergej Karasev (Rus.)/
Chelsea Londýn - NK Maribor /Danny Makkelie (Hol.)/

Tabuľka:

1. FC Chelsea 2 1 1 0 2:1 4
2. FC Schalke 04 2 0 2 0 2:2 2
2. NK Maribor 2 0 2 0 2:2 2
4. Sporting Lisabon 2 0 1 1 1:2 1

H-skupina:

BATE Borisov - Šachtar Doneck /Ivan Bebek (Chorv.)/
FC Porto - Athletic Bilbao /Damir Skomina (Slov.)/

Tabuľka:

1. FC Porto 2 1 1 0 8:2 4
2. BATE Borisov 2 1 0 1 2:7 3
3. Šachtar Doneck 2 0 2 0 2:2 2
4. Athletic Bilbao 2 0 1 1 1:2 1