Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LM: Man City zdolalo Kyjev 3:1, PSV udržalo remízu s Atleticom 0:0

Hráč Manchesteru City David Silva (vpravo) strieľa druhý gól do bránky Dynamo Kyjev vo futbalovom zápase osemfinále Ligy majstrov Dynamo Kiev - Manchester City v Kyjeve 24. februára 2016. Foto: TASR/AP

V druhom stredajšom zápase remizoval PSV Eindhoven pred svojimi fanúšikmi s Atleticom Madrid 0:0.

Bratislava 24. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru City zvíťazili v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 2015/2016 na ihrisku Dynama Kyjev 3:1 a vykročili tak úspešne za svojím cieľom prvýkrát postúpiť do štvrťfinále prestížnej súťaže. Prvý zásah zverencov čílskeho trénera Manuela Pellegriniho strelil v 15. minúte Sergio Agüero, druhý pridal päť minút pred prestávkou David Silva. O zníženie sa postaral Vitalij Bujalskij, no definitívnu zariadil v 90. minúte Yaya Toure.

V druhom stredajšom zápase remizoval PSV Eindhoven pred svojimi fanúšikmi s Atleticom Madrid 0:0. Domáci dohrávali od 68. minúty bez vylúčeného Pereiru, no tlaku súpera sa ubránili.

Holandský šampión sa vo vyraďovačke LM predstavil prvýkrát od sezóny 2006/07 a už v úvode mohol mať jeho návrat trpkú príchuť. V 5. minúte ušiel domácej obrane Vietto, ktorý prekonal brankára Zoeta, no loptu tesne pred čiarou odkopol Bruma. V ďalších minútach držali loptu viac na kopačkách zverenci trénera Phillipa Cocua, no cez obranný blok Atletica sa nevedeli dostať do vyložených šancí. V 22. minúte sa do nádejnej rútil Locadia, no za cenu žltej karty ho zastavil Savič. Španieli si vypracovali tutovku v 30. minúte. Po hlavičkovom súboji v strede poľa sa dostal k lopte Gabi, ktorý vysunul Griezmann, ten však nezakončil sólo najlepšie a Zoeta neprehodil. Jediná gólová možnosť domácich v prvom polčase prišla o dve minúty neskôr. Tiesnený Pröpper vypálil z hranice šestnástky, no Oblak vytiahol pohotový zákrok a následnú strelu Willemsa zblokovala obrana. Aj v druhom dejstve pokračoval opatrný futbal, oba celky sa sústredili na pozornú defenzívu. V 62. minúte sa po rohu zavesil do vzduchu Godin a dostal loptu do siete, no rozhodca gól neuznal pre faul obrancu hostí. V 68. minúte prišla pohroma pre domácich, Pereiro videl po súboji s Godinom druhú žltú kartu a PSV dohrávalo v desiatich. Atletico tak dostalo ideálnu šancu na triumf, no jeho ofenzívne snahy boli bez myšlienky a jalové. Hráči PSV tak udržali cennú remízu.

RESULTSHere are all of this week's #UCL scores... The best match was ________

Posted by UEFA Champions League on 24. február 2016


Na Olympijskom štadióne v Kyjeve vyšiel začiatok lepšie domácim. V 4. minúte sa po nepríjemnom centri do šestnástky dostal k lopte Jarmolenko a z uhla preveril brankára Harta. Potom už prebrali opraty favorizovaní "Citizens", ktorí išli za svojím cieľom postúpiť do prvého štvrťfinále v LM. Ich tlak vyústil úvodného gólu, o ktorý sa strelou zblízka postaral Agüero. Argentínsky kanonier mohol v 22. minúte zvýšiť na 2:0, ale jeho prudká strela len tesne minula vzdialenejšiu žrď Šovkovského bránky. Kyjev síce držal loptu, no šance malo City. V 35. minúte sa nepresadil Toure, ale o päť neskôr už zvýšil Silva. Hostia predviedli ukážkovú akciu. Clichyho center si v 16-tke spracoval Agüero, pätičkou vysunul Sterlinga, ktorý našiel krížnou prihrávkou Silvu a bolo 2:0. V 43. minúte sa po veľkej chybe domácich rútil sám na brankára Agüero, no druhý gól nepridal. Po zmene strán nastúpil opäť aktívnejšie domáci tím. Jarmolenkova šanca sa ešte neujala, ale v 60. minúte sa podarilo znížiť Bujalskému, ktorého tečovaná strela prešla za Hartov chrbát - 1:2. Domáci potom ešte viac zvýšili svoju snahu o vyrovnanie a v 79. minúte sa ho takmer dočkali. Veloso z pravej strany prihral do šestnástky, zmocnil sa jej Bujalskij a jeho strelu len s námahou vytlačil Hart. V 90. minúte však definitívne rozhodol o triumfe hostí technickou strelou k pravej žrdi Toure - 3:1.


Liga majstrov - 1. zápasy osemfinále - sumáre

:

PSV Eindhoven - Atletico Madrid 0:0

Rozhodca: Orsato (Tal.), ŽK: Pereiro - Savič, ČK: 68. Pereiro

zostavy a striedania:

PSV: Zoet - Arias, Bruma, Moreno, Willems - Narsingh (65. Isimat-Mirin), Van Ginkel, Pröpper, Guardado (75. Hendrix), Locadia (86. Lestienne) - Pereiro

Atletico: Oblak - Juanfran, Savič, Godin, Filipe Luis - Oliver Torres, Gabi, Niguez (74. Correa), Koke - Griezmann, Vietto (61. F. Torres)



Dynamo Kyjev - Manchester City 1:3 (0:2)

Góly
: 59. Bujalskij - 15. Agüero, 40. Silva, 90. Toure. Rozhodca: Lahoz (Šp.)

zostavy a striedania:

Dynamo: Šovkovskij - Danilo Silva (66. Makarenko), Chačeridi, Dragovič, Vida - Jarmolenko, Garmaš (31. Veloso), Rybalka, Bujalskij, Gonzalez - Teodorczyk (46. Moraes)

Manchester: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandino - Silva, Toure, Sterling - Agüero (90.+1 Iheanacho)