Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zidanov víťazný debut vybavil C. Ronaldo, Spallettiho výkon AS potešil

Hráč Realu Cristiano Ronaldo v prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov AS Rím - Real Madrid v Ríme 17. februára 2016. Foto: TASR/AP

Portugalský kanonier zlomil bezgólový stav v 57. minúte.

Rím 18. februára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid rázne vykročili k postupu do štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016, keď v stredu zvíťazili nad AS Rím 2:0 v prvom osemfinále na Stadio Olimpico. Rimanov po polčasovej remíze "načal" hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý ukončil strelecké suchoty na ihriskách súperov.



Pre portugalského krídelníka to bol prvý gól vonku od 29. novembra, keď premenil penaltu proti Eibaru. "Všetci čakali, že skóruje a dnes sa mu to podarilo. Som šťastný, že sme strelili dva góly na ihrisku súpera a žiadny nedostali," povedal tréner "bieleho baletu" Zinedine Zidane, pre ktorého to bol úspešný debut v prestížnej súťaži.

Portugalský kanonier zlomil bezgólový stav v 57. minúte. Po prihrávke Marcela si zasekol domáceho kapitána Florenziho a peknou strelou prekonal bezmocného Szczęsného "Je to hráč, ktorému nesmiete dovoliť nič. Mal som aj smolu, pretože som tečoval jeho strelu rovno pod brvno," povedal Florenzi.

Výhru "pusiniek" spečatil štyri minúty pred koncom Jese a svoj tím tak priblížil k bránam štvrťfinále. Zidane po zápase zagratuloval svojim zverencom, vrátane tým z lavičky. "Spravil som to, pretože tím je zo všetkého najdôležitejší. Dnes rozhodol Ronaldo, no na výhre sa podieľali všetci hráči," povedal bývalý francúzsky stredopoliar.

Rimania napriek prehre neskladajú zbrane a ešte sa chcú pobiť o postup. Odveta je na programe 8. marca v Madride. "Odohrali sme skvelý zápas, no mali sme smolu pri viacerých šanciach," povedal tréner Luciano Spalletti a dodal: "Som rád, že nám diváci po zápase zatlieskali. Videli, že títo hráči odovzdali všetko. Ale nemali sme šťastie. Real bol efektívny. Výsledok ma mrzí, ale výkon bol dobrý."