Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Slavia sa pobije s Klužom o postup, Ajax hostí APOEL

Futbalista Slavie Prahy, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Po odvetách play off budú známi poslední šiesti účastníci skupinovej fázy, jednou nohou je už v nej grécky Olympiacos Pireus, ktorý bude v Krasnodare hájiť domáci triumf 4:0.

Bratislava 27. augusta (TASR) - V utorok a v stredu sa šiestimi zápasmi skompletizuje kvalifikačná fáza futbalovej Ligy majstrov 2019/20. Po odvetách play off budú známi poslední šiesti účastníci skupinovej fázy, jednou nohou je už v nej grécky Olympiacos Pireus, ktorý bude v Krasnodare hájiť domáci triumf 4:0.

O lukratívnu skupinovú fázu zabojuje v stredu aj český šampión Slavia Praha, ktorý v prvom zápase pred týždňom vyhral v Rumunsku nad CFR Kluž 1:0. Český klub má reálnu šancu postúpiť, stačí mu aj remíza. Z predchádzajúcich desiatich pokusov sa do hlavnej fázy dostal iba jedinýkrát pred dvanástimi rokmi, deväťkrát skončil v kvalifikácii.

Tréner Jindřich Trpišovský naordinoval v ligovej generálke oddych takmer celej základnej jedenástke, napriek tomu "zošívaní" zdolali Bohemians 4:0. Zdravotné problémy z prvého zápasu trápia obrancov Vladimíra Coufala a Davida Hovorku. Trpišovský možno nasadí skúseného stredopoliara Josefa Hušbauera. "Proti Bohemians hral skvele. Určite jeho zaradenie zvažujeme. Nechcem ale odkrývať karty, typológia domáceho zápasu bude iná ako v Kluži. Pepo je ale skúsený hráč, ktorý nám môže pomôcť," citoval portál idnes.cz kouča Slavie.

V utorok sa budú hrať okrem duelu Krasnodar - Pireus aj dva súboje majstrovskej vetvy CZ Belehrad - Young Boys Bern, resp. Rosenborg Trondheim - Dinamo Záhreb. Bývalý európsky šampión zo Srbska remizoval v Berne 2:2 a doma bude mať výhodu. Chorvátsky majster bude v Nórsku brániť výhru 2:0 z prvého súboja.

V stredu okrem zápasu Slavie bude v hre aj minuloročný semifinalista Ajax Amsterdam, ktorý doma privíta cyperský APOEL Nikózia. Pred týždňom na Cypre remizoval 0:0. Druhý duel nemajstrovskej vetvy bude v réžii Brúgg a Linzu, Belgičania v prvom zápase zvíťazili v Rakúsku 1:0.

Žreb skupinovej fázy sa uskutoční v Monacu vo štvrtok 29. augusta o 18.00 h.

Odvety play off LM 2019/20:


utorok 27. augusta:

FK Krasnodar - Olympiacos Pireus /prvý zápas 0:4/
Crvena Zvezda Belehrad - Young Boys Bern /2:2/
Rosenborg Trondheim - Dinamo Záhreb /0:2/

streda 28. augusta:

FC Bruggy - LASK Linz /prvý zápas 1:0/
Ajax Amsterdam - APOEL Nikózia /0:0/
Slavia Praha - CFR Kluž /1:0/