Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Kosovský Feronikeli nastúpi proti Lincolnu z Gibraltáru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predkvalifikácia tohto ročníka LM sa hrá formou miniturnaja štyroch majstrov najnižšie postavených asociácií v klubovom renkingu UEFA - Gibraltáru, Andorry, San Marína a Kosova.

Nyon 11. júna (TASR) - Futbalisti kosovského šampióna KF Feronikeli sa v semifinále predkvalifikácie nového ročníka Ligy majstrov 2019/2020 stretnú v domácom prostredí v Prištine s majstrom Gibraltáru Lincoln Red Imps. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria sanmarínsky šampión S.P. Tre Penne a andorský majster FC Santa Coloma. Rozhodol o tom utorňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

Predkvalifikácia tohto ročníka LM sa hrá formou miniturnaja štyroch majstrov najnižšie postavených asociácií v klubovom renkingu UEFA - Gibraltáru, Andorry, San Marína a Kosova. Na štadióne Fadila Vokrriho sa bude hrať na jeden zápas, obe semifinále 25. júna, resp. finále o tri dni neskôr. Do 1. predkola LM si vybojuje postup len víťaz, ostatné tri mužstvá sa presunú do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020.

Lincoln Red Imps a FC Santa Coloma boli pri žrebe nasadené, Tre Penne a Feronikeli nenasadené.

Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava vstúpi do súťaže v 1. predkole, ktorého hracie termíny sú 9. a 10. júla (1. zápasy), resp. 16. a 17. júla (odvety). "Belasí" budú figurovať ako jeden zo 16 nasadených klubov. Zo zvučnejších mien im pri žrebe "hrozí" majster Rumunska CFR Kluž, Poľska Piast Gliwice či Maďarska Ferencváros Budapešť. Slovan sa meno súpera v 1. predkole, resp. meno možného súpera v 2. predkole dozvie po žrebe, ktorý je na programe v utorok 18. júna v Nyone. Tímy, ktoré neuspejú v 1. predkole LM, sa presunú do majstrovskej vetvy v 2. predkole EL.

Žreb predkvalifikácie LM 2019/2020:



semifinále, utorok 25. júna:

KF Feronikeli - Lincoln Red Imps FC

S.P. Tre Penne - FC Santa Coloma

finále, 28. júna: KF Feronikeli/Lincoln - Tre Penne/Santa Coloma