Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Nóri prehrali s Rumunskom kontumačne 0:3, rozhodla UEFA

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do tabuľky 1. skupiny B-divízie si pripíšu tri body za výsledok 3:0, keďže Nóri na zápas v Bukurešti nepricestovali.

Nyon 18. novembra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) skontumovala neodohratý zápas Ligy národov medzi Rumunskom a Nórskom v prospech Rumunov. Do tabuľky 1. skupiny B-divízie si pripíšu tri body za výsledok 3:0, keďže Nóri na zápas v Bukurešti nepricestovali.

Nórske zdravotnícke úrady nariadili cez víkend celému reprezentačnému tímu karanténu po pozitívnom teste na koronavírus u obrancu Omara Elabdellaouiho. Tím tak nemohol na zápas, ktorý bol plánovaný na minulú nedeľu, odcestovať. Nórsko je podľa verdiktu komisie UEFA zodpovedné za neodohranie zápasu a podľa pravidiel nasledovala kontumácia. Nórsky futbalový zväz informoval, že rozhodnutie svojich úradov nemohol ovplyvniť.

V stredajšom stretnutí záverečného 6. kola Ligy národov mali z rovnakého dôvodu Nóri vo Viedni k dispozícii iba osemnásťčlenný tím, zložený najmä z hráčov do 21 rokov. Viedol ho tréner "dvadsaťjednotky" Leif Gunnar Smerud.

UEFA v najbližšom čase rozhodne aj o osude druhého neodohratého zápasu medzi Švajčiarskom a Ukrajinou. Ukrajinci v utorok nemohli nastúpiť, keďže sa v ich kádri objavilo viacero prípadov nákazy a hlavný hygienik v kantóne Luzern poslal celú výpravu hostí do karantény. Informovala agentúra AP.