Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Lipiansky je v Slovane prvým asistentom Rostislava Čadu

Ján Lipiansky sleduje tretí zápas štvrťfinále play off KHL medzi HC Slovan Bratislava Foto: TASR/Martin Baumann

Doterajší asistenti Roman Stantien a Pavol Rybár, ktorý sa venuje brankárom, vo svojich funkciách zostali.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Novým prvým asistentom hlavného trénera Rostislava Čadu v hokejovom Slovane Bratislava sa stal Ján Lipiansky. O týchto zmenách rozhodlo podľa informácie denníka Šport v utorok predstavenstvo HC Slovan.

Lipianskeho, s ktorým po skončení uplynulej sezóny KHL, už vedenie v novej v úlohe hráča nerátalo, s týmto návrhom oslovil Rostislav Čada a ponuka ho milo prekvapila. "Samozrejme, že táto myšlienka sa mi hneď pozdávala," citoval Šport už bývalého hokejistu Lipianskeho. "Pre mňa je to určité vyznamenanie a pocta zo strany Rostislava Čadu. Napriek tomu, že som sa v novej sezóne v Slovane už začal venovať mládeži."

Opora Slovana v jeho premiérovej účasti v KHL nad ponukou vôbec nerozmýšľala. "Takáto ponuka neprichádza každý deň a nemohol som ju odmietnuť. S trénerom sme to predebatovali a predostreli si predstavy, ako ísť ďalej. Naším spoločným cieľom je vytvorenie dobrého tímu, ktorý v sezóne nič nepodcení a bude chcieť nadviazať na minulý ročník," povedal ďalej Lipiansky.

Hoci sa už plne oddal práci s mládežou, prioritou bude teraz pre neho pôsobenie v úlohe asistenta pri A-mužstve. "Keď budem mať voľný čas, venovať sa budem aj mládeži," zdôraznil pre Šport Lipiansky a dodal: "S Rostislavom Čadom som sa o tom rozprával. Nebol proti, naopak ma v tomto úsilí podporil. Dokonca ho privítal s tým, že by sa v budúcnosti mohla z toho vytvoriť kontinuita. Mám totiž svoje predstavy o tom, ako by mala vyzerať práca s mladými hokejistami a ako by sa im v začiatkoch malo pomôcť. Rezerv je v nej skutočne veľa a nedokážem si predstaviť, že ak som s ňou už začal, že by som to zrazu nechal len tak. Preto som rád, že aj tréner Rostislav Čada ma pochopil."

Úlohou Jána Lipianskeho v novej funkcii bude prepojenie medzi trénerom a kabínou. "Niečo podobné som vlastne robil už aj v uplynulej sezóne ako kapitán," uzavrel Lipiansky.