Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Liptáci klesajú v tabuľke, Spišiak: Play off jednoznačne chceme

Na snímke tréner Liptovského Mikuláša Róbert Spišák. Foto: TASR – Branislav Račko

Pre Liptákov to bola štvrtá prehra v rade a zároveň šiesta po sebe na ľade súperov.

Liptovský Mikuláš 16. januára (TASR) - Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš predviedli v zápase 39. kola Tipsport Ligy na ľade HC Košice solídny výkon, ale z východu odchádzali bez bodov. Bola to pre nich štvrtá prehra v rade, po ktorej majú už iba trojbodový náskok na poslednú priečku. Nováčik súťaže naďalej myslí na play off.

Hráči Liptovského Mikuláša v zápase v Košiciach viedli 1:0 i 2:1, ale zo Steel arény napokon odchádzali bez bodu. Obrat Košičanov režírovala dvojica Ladislav Nagy - Richard Jenčík, ktorá sa v záverečnej časti postarala o tri góly "oceliarov." "Tento zápas nám nevyšiel najmä pre naše vylúčenia. V oslabení sme inkasovali tri góly, ktoré rozhodli. Miestami sme dokázali prevziať iniciatívu a za stavu 1:2 sme mali šance aj na tretí gól. Ten sme, žiaľ, nestrelili. Mrzieť nás môže aj oslabenie v záverečnej časti, v ktorom sme dostali rozhodujúci gól," poznamenal po stretnutí tréner Liptákov Róbert Spišák.

Nováčikovi súťaže chýbali dvojičky Róbert a Richard Hunovci, k dispozícii neboli ani Richard Stehlík, Igor Bobček či Matúš Sukeľ. "Máme aj zdravotné problémy, preto naše formácie v tomto obrobí rotujú. Ani v Košiciach sme neboli v kompletnom zložení, ale chlapcom som poďakoval za predvedenú hru. Takticky hrali disciplinovane, najviac preto mrzia góly v oslabení," poznamenal Spišák.

Pre Liptákov to bola štvrtá prehra v rade a zároveň šiesta po sebe na ľade súperov. Po nich je neželané deviate i desiate miesto nebezpečne blízko. Na spomínaných priečkach sú Nové Zámky a Trenčín, obaja majú po 48 bodov. A Liptáci? Iba o tri viac. "Dá sa odraziť aj od prehry. Tá v Košiciach bola so cťou a verím, že nás nabudí do ďalších zápasov. Naším jednoznačným cieľom je účasť v play off," dodal Róbert Spišák.