Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Lipták o Cibulkovej kŕčoch: Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo

Zranená slovenská tenistka Dominika Cibulková s kapitánom družstva Matejom Liptákom počas zápasu proti domácej srbskej reprezentantke Vesne Doloncovej. Foto: TASR/Dušan Hein

Slovenský kapitán v sobotu večer nechcel špekulovať o tom, či Cibulková v nedeľu do ďalśích súbojov nastúpi.

Niš 9. februára (TASR) - Nešťastný koniec mal úvodný deň fedcupového zápasu medzi Srbskom a Slovenskom v Niši. Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková pre silné kŕče v pravom lýtku skrečovala zápas proti Vesne Doloncovej za stavu 6:4, 5:4, 0:15 a z dvorca ju odniesli na nosidlách.

Cibulkovú postihli kŕče aj v pamätnom košickom dueli proti Jelene Jankovičovej v roku 2007. Vtedy síce prehrala tretí set 7:9, no súperku tak "vyšťavila", že tá nebola schopná na druhý deň nastúpiť proti Daniele Hantuchovej.

Podľa kapitána slovenského fedcupového tímu a zároveň Cibulkovej osobného kouča Mateja Liptáka sa v závere sobotňajšej druhej dvojhry v Niši všetko zbehlo veľmi rýchlo.

"Dominika už gem predtým, ako dostala kŕče, prišla za mnou na lavičku a povedala mi, že potrebuje rýchlo magnézium. Bolo to za stavu 4:3 a 30:30. Asi už vtedy pociťovala problém, ktorý sa u nej objavil už aj v minulosti, vedela, čo sa deje s jej telom. Bol som prekvapený, lebo hoci zápas s Doloncovou bol plný dlhých výmen, na nič sa dovtedy nesťažovala. Možno keby prišiel problém skôr, tak sa s tým dalo na lavičke niečo urobiť. Keby prišiel o päť minút neskôr, mohlo byť už po zápase. Najdôležitejšie teraz je, aby bola Domča v poriadku. Dúfam, že to nebude nič vážne. Boli to podľa môjho názoru kŕče z napätia a z dôležitosti, ktoré sprevádzajú fedcupové i daviscupové zápasy. Sama hovorila, že nepociťovala nervozitu, no tímové súťaže majú svoje špecifiká. Bol to možno taký emočný krč," povedal Lipták.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková leží zranená na kurte počas zápasu proti domácej srbskej reprezentantke Vesne Doloncovej.
Foto: TASR/Dušan Hein


Slovenský kapitán v sobotu večer nechcel špekulovať o tom, či Cibulková v nedeľu nastúpi. "Nechcem teraz o tom vôbec hovoriť. Vôbec neviem, v akom je stave. Keď sa na to nebude cítiť, nebudeme ju tlačiť, aby hrala. Nechceme, aby sa to zopakovalo. Ak sa bude cítiť lepšie, zvážime to. V tíme máme aj ďalšie dve dievčatá Magdu Rybárikovú a Janku Čepelovú, ktoré sú v prípade potreby pripravené hrať," dodal Lipták.

Fotogaléria z Fed Cupu:




Kapitána nepríjemne prekvapilo pískanie srbských fanúšikov v čase ošetrovanie slovenskej jednotky. "Keď sa niečo také stane na hokeji alebo na futbale, ľudia nepískajú ale stíchnu. Teraz všetci začali hučať, skôr mali rozmýšľať o tom, či je Domča v poriadku. Veľmi som to však nevnímal. Išlo mi o Dominiku. Vedeli sme, že je to veľký problém. Bolesť sa postupne stupňovala, začala vystreľovať aj do druhej nohy, k tomu sa pridružili bolesti chrbta. Dominika už jednoducho nemohla pokračovať v zápase."

Lipták o Cibulkovej zranení: