Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Liverpool priviezol Diazových rodičov do Británie

Luis Manuel Diaz, otec hráča Liverpoolu Luisa Diaza, vystupuje z plánu na letisku Johna Lennona v anglickom Liverpoole v sobotu 18. novembra 2023. Liverpool odletel s rodičmi Luisa Diaza do Merseyside, aby mohli stráviť Vianoce so svojím synom po ich nedávnom únose. Luis Manuel Diaz bol držaný v zajatí 12 dní v hornatej oblasti partizánskou skupinou ELN. V utorok sa opäť stretol so svojou rodinou. Foto: TASR/AP

Cilenis Marulandovú a Luisa Manuela Diaza uniesla partizánska organizácia ELN koncom októbra.

Londýn 18. novembra (TASR) - Anglický klub FC Liverpool priviezol rodičov kolumbijského futbalistu Luisa Diaza do Veľkej Británie. Urobil tak, aby mohli po ich nedávnom únose stráviť Vianoce spoločne so svojím synom.

Cilenis Marulandovú a Luisa Manuela Diaza uniesla partizánska organizácia ELN koncom októbra. Matku prepustili takmer okamžite, ale otec strávil v zajatí 12 dní.

Diaz sa s rodičmi stretol po prvý raz od únosu po piatkovom zápase kvalifikácie MS proti Brazílii (2:1). Podľa agentúry DPA po stretnutí Liverpool zaplatil súkromné lietadlo, ktoré Diazovu rodinu priviezlo do krajiny.

Klub sa od počiatku snažil poskytnúť 26-ročnému útočníkovi čo najlepšiu podporu. Tréner Jürgen Klopp mu umožnil vziať si voľno, pričom rozhodnutie o návrate do tímu ponechal na hráčovi.