Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Liverpool zdolal Nottingham 1:0, v nadstavení rozhodol Nunez

Na snímke uprostred hráč Chelsea Nicolas Jackson oslavuje svoj úvodný gól v zápase 27. kola anglickej Premier League vo futbale FC Brentford - FC Chelsea v sobotu 2. marca 2024. Foto: TASR/AP

Newcastle United si pred svojimi priaznivcami hladko poradil s Wolverhamptonom Wanderers 3:0.

Nottingham 2. marca (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Martin Dúbravka prispel čistým kontom v sobotňajšom zápase 27. kola anglickej Premier League k víťazstvu Newcastlu nad Wolverhamptonom 3:0. Tridsaťpäťročný brankár zlikvidoval tri pokusy, ktoré mierili do priestoru brány "The Magpies". Vedúci Liverpool "vykúpil" na pôde Nottinghamu v deviatej minúte nadstaveného času druhého polčasu uruguajský útočník Darwin Nunez.

Až do deviatej minúty nadstaveného času to vyzeralo, že zápas sa skončí bezgólovou remízou. No po rohovom kope Liverpoolu, ktorý Nottingham úspešne odvrátil, zostala lopta naďalej na kopačkách hostí. Následný presný center od Alexisa Mac Allistera ľahko tečoval Nunez, ktorý prekonal brankára Matza Selsa a zaistil lídrovi tri body. V tabuľke patrí "The Reds" so 63 bodmi prvá priečka, o štyri body pred Manchestrom City. Obhajca titulu však má zápas k dobru. Nottingham je na 17. mieste. Rozsiahla maródka mužstva z Anfieldu Road prinútila trénera Jürgena Kloppa k zmenám v zostave a do základu sa dostal 19-ročný stredopoliar Bobby Clark či 20-ročný krajný obranca Conor Bradley. Dobrou správou pre kormidelníka Liverpoolu je návrat dvojice Wataru Endo a Dominik Szoboszlai. Kloppovi však naďalej chýba rozsiahla skupina dôležitých hráčov na čele s Mohamedom Salahom, Trentom Alexandrom-Arnoldom, Diogom Jotom či brankárom Alissonom Beckerom. Liverpool napriek tomu dokázal triumfovať v Ligovom pohári a postúpiť aj do štvrťfinále Pohára FA. Vo všetkých súťažiach zvíťazili Liverpoolčania šesťkrát za sebou.

Zakopnutiu sa nevyhli hráči Chelsea, ktorí remizovali na ihrisku Brentfordu 2:2. "The Blues" viedli od 35. minúty po góle Nicolasa Jacksona, no po zmene strán domáci otočili, keď sa presadili Mads Roerslev Rasmussen a Yoane Wissa. Aspoň bod pre mužstvo Mauricia Pochettina zabezpečil francúzsky obranca Axel Disasi. Brentford získal cenný bod, keďže z uplynulých 12 duelov naplno bodoval iba dvakrát. Londýnčania nedokázali zdolať Brentford už v piatich vzájomných zápasov za sebou.

Tottenham musel otáčať nepriaznivý stav na ihrisku Crystal Palace. Spurs prehrávali od 59. minúty po góle Eberechiho Ezeho, no v priebehu 11 minút troma presnými zásahmi zažehnali stratu bodov. Najskôr sa premiérovo v drese "kohútov" presadil nemecký zakončovateľ Timo Werner a o tri minúty neskôr zaznamenal víťazný presný zásah Cristian Romero. Na 3:1 ešte spečatil v 88. minúte kapitán Son Heung-min.

West Ham v závere stretnutia otočil v Goodison Parku. Víťazstvo "kladivárov" proti Evertonu strhol v 91. minúte na stranu hostí český stredopoliar Tomáš Souček. Gólovú poistku pridal v piatej minúte nadstavenia Edson Alvarez. West Ham po veľmi zlých výsledkoch dokázal zvíťaziť druhýkrát za sebou. Stalo sa tak po návrate brazílskeho stredopoliara Lucasa Paquetu, ktorý bol pri dvanástom plnom bodovom zisku Londýnčanov. Pri jeho neúčasti pre zranenie mužstvo Davida Moyesa neuspelo ani raz zo siedmich duelov.



Premier League - 27.kolo:



Luton Town - Aston Villa 2:3 (0:2)

Góly: 66. Chong, 72. Morris - 24. a 38. Watkins, 89. Digne



Brentford FC – Chelsea FC 2:2 (0:1)

Góly: 50. Roerslev, 69. Wissa – 35. Jackson, 83. Disasi



Everton FC – West Ham United 1:3 (0:0)

Góly: 56. Beto – 62. Zouma, 90.+1 Souček, 90.+5 Alvarez



Fulham FC – Brighton & Hove Albion 3:0 (2:0)

Góly: 21. Wilson, 32. Muniz, 90.+1 Traore

/Brankár M. Rodák na lavičke náhradníkov (Fulham)/



Newcastle United – Wolverhampton Wanderers 3:0 (2:0)

Góly: 14. Isak, 33. Gordon, 90.+2 Livramento

/brankár M. Dúbravka odchytal celý zápas/



Nottingham Forest – Liverpool FC 0:1 (0:0)

Gól: 90+9. Nunez



Tottenham Hotspur – Crystal Palace FC 3:1 (0:0)

Góly: 78. Werner, 80. Romero, 88. Son Heung-min – 59. Eze