Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Ljajič odmietol spievať srbskú hymnu, Mihajlovič ho vyhodil z tímu

Siniša Mihajlovič Foto: TASR/AP

Dvere do srbskej futbalovej reprezentácie sa pre neho nezavreli definitívne. No musí informovať trénera Mihajloviča, že zmenil svoj postoj, uvádza sa vo vyhlásení srbskej federácie.

Belehrad 28. mája (TASR) - Nový tréner srbskej futbalovej reprezentácie Siniša Mihajlovič vylúčil z tímu Adema Ljajiča, ktorý pred prípravným duelom so Španielskom (0:2) nechcel spievať národnú hymnu.

Bývalý obranca Mihajlovič prevzal národný tím len pred týždňom a jeho prvým krokom bolo prijatie nového kódexu správania, ktorý od hráčov vyžaduje spievanie hymny. Ljajič to však pred sobotňajším duelom nespravil a vyhlásil, že z "osobných dôvodov" nebude spievať ani v budúcnosti.

Ljajič žije v spornom, prevažne moslimskom regióne Sandžak, ktorý leží na rozhraní medzi Srbskom, Čiernou Horou a Bosnou. Dôvody svojho negatívneho postoja k hymne neoznámil.

"Dvere do reprezentácie sa pre neho nezavreli definitívne. No musí informovať trénera Mihajloviča, že zmenil svoj postoj," uvádza sa vo vyhlásení srbskej federácie.