Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Allegri po prehre so SPAL: Zaplatili sme za nedostatok skúseností

Futbalista Spalu Sergio Floccari (vpravo) sa teší po strelení gólu na 2:1 v zápase 32. kola talianskej Serie A, Spal - Juventus Turín vo Ferrare 13. apríla 2019. Foto: TASR/AP

Päťdesiatjedenročný tréner nechal pred utorkovým odvetným duelom štvrťfinále Ligy majstrov proti Ajaxu Amsterdam oddychovať viaceré opory na čele s Cristianom Ronaldom.

Ferrara 14. apríla (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín nevyužili v sobotňajšom dueli 32. kola najvyššej talianskej súťaže na ihrisku SPAL možnosť získať s predstihom ôsmy ligový titul v rade. Pri prehre 1:2 sa v drese hostí gólovo presadil iba 19-ročný Moise Kean, ktorému sa ako najmladšiemu hráčovi v histórii Serie A podarilo skórovať v štyroch po sebe idúcich ligových dueloch.

"Chceli sme spečatiť zisk titulu. Tím podal dobrý výkon, potešil ma aj prístup mladíkov, ktorí hrali s veľkým prehľadom. Každý robil, čo mohol, no, bohužiaľ, to na body nestačilo. Zaplatili sme za nedostatok skúseností," zhrnul zápas tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Päťdesiatjedenročný tréner nechal pred utorkovým odvetným duelom štvrťfinále Ligy majstrov proti Ajaxu Amsterdam oddychovať viaceré opory na čele s Cristianom Ronaldom. V ich neprítomnosti sa v drese "starej dámy" premiérovo predstavili len 17-ročný obranca Paolo Gozzi a 21-ročný stredopoliar Grigoris Kastanos. "Ak by sme nasadili všetkých stabilných členov základnej zostavy, bolo by jednoduchšie vyhrať. Museli sme však brať do úvahy aj nadchádzajúci duel proti Ajaxu," dodal Allegri. Jeho zverenci si z úvodného duelu v Amsterdame priviezli remízu 1:1.

Úradujúcemu majstrovi stačil na zisk "scudetta" jediný bod, no góly Kevina Bonfiaziho a Sergia Floccariho z druhého polčasu odložili oslavy titulu minimálne do nedele. V prípade, že druhý Neapol nezvíťazí na ihrisku posledného Chieva Verona, môže Juventus oslavovať už tento víkend. SPAL sa historicky prvým víťazstvom nad Juventusom v Serie A vzdialil zóne zostupu už na sedem bodov.

Na pozápasovej tlačovej konferencii dlhoročný pilier obrany Juventusu Andrea Barzagli oznámil, že po tejto sezóne ukončí kariéru. "Ak ste futbalistom, je ťažké myslieť na život po profesionálnej kariére. Zranenia v tejto sezóne mi však otvorili oči. V júni odídem do futbalového dôchodku. Ešte predtým však musím prísť na to, čo budem robiť ďalej. Už ako dieťa som chcel hrať futbal. Musím nájsť niečo, čo vo mne vzbudí podobné nadšenie," vyhlásil 37-ročný Barzagli, majster sveta z roku 2006.