Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

LM: UEFA rozhoduje o vine rumunských rozhodcov zápasu PSG - Basaksehir

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Duel francúzskeho a tureckého majstra museli 8. decembra 2020 prerušiť po tom, ako štvrtý rozhodca rasisticky urazil asistenta trénera Basaksehiru Pierra Webóa.

Berlín 11. februára (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala konanie voči dvom rumunským rozhodcom v súvislosti s incidentom, ktorý sa udial počas zápasu Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a Basaksehirom Istanbul.

"Vyšetrovanie etického a disciplinárneho inšpektora UEFA sa skončilo konštatovaním, že zo strany Sebastiana Constantina Coltesca a Octaviana Sovreho mohlo dôjsť k porušeniu článku 111 disciplinárnych pravidiel," informuje agentúra dpa.

Duel francúzskeho a tureckého majstra museli 8. decembra 2020 prerušiť už po štvrťhodine. Incident odštartovala červená karta asistenta trénera tureckého klubu Pierra Weba, toho označil štvrtý rozhodca Coltescu rumunským slovom označujúcim černocha "negru". Výraz vyvolal búrku nevôle, najviac sa ohradil útočník Demba Ba. "Keď hovoríte o bielom, poviete iba ten muž. Ale jeho (Weba) ste označil za 'toho čierneho muža'. Prečo?" - dalo sa odčítať z ruchových mikrofónov, keď Ba vysvetľoval, čo sa mu nepáčilo. "Vy ste rasista," mal povedať tréner Basaksehiru Okan Buruk smerom k Coltescuovi.

Za hostí sa postavili aj niektorí domáci futbalisti. Neymar či kapitán Marquinhos žiadali vysvetlenie od hlavného rozhodcu Ovidia Hategana. Následne hráči Basaksehiru opustili hraciu plochu a nasledovali ich aj súperi. O deň neskôr zvíťazil Paríž St. Germain 5:1. "Nikdy som nemal zámer niekoho rasisticky uraziť. V takýchto prípadoch však niektorí ľudia podľahnú emóciám a zle si to vysvetlia. Ospravedlňujem sa," napísal Coltescu na twitteri.