Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Lobotkova Celta Vigo odvolala trénera Escribu

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Podľa periodika Marca na jeho miesto môžu prísť Javi Garcia, ktorého už skôr prepustili z Watfordu, alebo Jordi Cruyff, ten pôsobí v Číne.

Vigo 4. novembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka bude mať v klube nového trénera. Vedenie Celty Vigo po nedeľnej domácej prehre s Getafe odvolalo kouča Frana Escribu. Podľa periodika Marca na jeho miesto môžu prísť Javi Garcia, ktorého už skôr prepustili z Watfordu, alebo Jordi Cruyff, ten pôsobí v Číne.

"Doterajší tréner ani jeho realizačný tím nebudú pokračovať. Prajeme Franovi Escribovi a jeho asistentom iba to najlepšie v osobnom i profesionálnom živote," uviedla Celta Vigo v stanovisku na webe Marca.

Celta je po dvanástich ligových kolách v tabuľke na zostupovej 18. pozícii s deviatimi bodmi. Za 17. Mallorcou zaostáva o dva body.

Špalekova Brescia odvolala trénera Coriniho


Taliansky futbalový klub Brescia Calcio odvolal trénera Eugenia Coriniho. Nováčikovi Serie A sa v súťaži nedarí, keď figuruje na zostupovom 18. mieste v tabuľke. Poslednou kvapkou pre vedenie bola nedeľná prehra s Hellasom Verona 1:2. Šyridsaťdeväťročný Corini pôsobil na lavičke od leta 2018. Podľa agentúry SID by ho mohol nahradiť Uruguajčan Diego Lopez. V tíme pôsobí aj slovenský stredopoliar Nikolas Špalek.