Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Šport

Futbalista Lockyer má voperovaný defibrilátor

Manažér Luton Town Rob Edwards gestikuluje na ihrisku, zatiaľ čo jeho hráč Tom Lockyer je ošetrovaný na ihrisku počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Bournemouthom a Luton Town na štadióne Vitality Stadium v ​​anglickom Bournemouthe v sobotu 16. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Lockyer podstúpil v utorok chirurgický zákrok, pri ktorom mu nainštalovali ICD (implantovateľný kardioverter - defibrilátor).

Londýn 21. decembra (TASR) - Waleský futbalista Tom Lockyer z Lutonu má po srdcovom kolapse, ktorý utrpel v sobotnom zápase anglickej Premier League proti Bournemouthu, voperovaný defibrilátor. Dvadsaťdeväťročného obrancu už prepustili z nemocnice.

Lockyer podstúpil v utorok chirurgický zákrok, pri ktorom mu nainštalovali ICD (implantovateľný kardioverter - defibrilátor). Strojček by mal v budúcnosti zabrániť prípadnému ďalšiemu kolapsu. "Klub, Tom a celá jeho rodina by chceli ešte raz poďakovať všetkým v Bournemouthe, priaznivcom, klubovým funkcionárom a najmä ich zdravotníckemu personálu a stredopoliarovi Philipovi Billingovi, ktorý sa ako prvý dostal k Tomovi na ihrisku a privolal pomoc," citovala z vyhlásenia Lutonu agentúra AP. Klub zatiaľ neinformoval, kedy a či vôbec by sa mal Lockyer vrátiť do súťažného diania.

Lockyer spadol v sobotnom stretnutí na trávnik bez cudzieho pričinenia, duel po kolapse v 62. minúte prerušili. Rozhodca Simon Hooper poslal po inkriminovanom momente hráčov do šatne. Stav stretnutia bol v tom čase 1:1. Rozhodca po polhodinovom čakaní duel predčasne ukončil a bude sa opakovať.

Dvadsaťdeväťročný kapitán Lutonu a reprezentant Walesu zažil podobnú situáciu už druhýkrát v tomto roku. Z ihriska ho museli odniesť aj v máji, keď sa mu priťažilo počas finále druhej najvyššej súťaže, v ktorom Luton napokon uspel, keď zdolal Coventry po rozstrele. Lekári mu vtedy objavili nepravidelný tep srdca. Následne absolvoval operáciu srdca a v júni dostal zelenú na návrat na súťažné trávniky.