Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Lokomotiv Moskva na 2. mieste ruskej ligy, Ďurica: Je to iba začiatok

Ján Ďurica Foto: TASR

Slovenského reprezentanta Jána Ďuricu potešila pozvánka do národného tímu na septembrový kvalifikačný dvojzápas proti Bosne a Hercegovine.

Moskva 27. augusta (TASR) - Futbalisti Lokomotivu Moskva deklasovali v 6. kole ruskej ligy na domácej pôde Rostov 5:0 a celý zápas na stopérskom poste "železničiarov" odohral slovenský reprezentant Ján Ďurica, ktorý považoval triumf za zaslúžený.

"Od úvodu sme dominovali, Rostov neukázal nič. Boli sme jasne lepším tímom, čo sme prezentovali piatimi gólmi. V druhom polčase navyše súper dohrával bez dvoch vylúčených hráčov," vyjadril sa k zápasu Ďurica prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky. "Teší nás, že pokračujeme v dobrých výkonoch, ale je iba začiatok súťaže a musíme takto pracovať aj naďalej."

Lokomotiv sa vysokým víťazstvom prepracoval v tabuľke na druhú priečku, bod stráca na mestského rivala CSKA. "Je to super, uvidíme, ako teraz zvládneme ďalší duel. Cez víkend hráme na pôde majstra Zenitu Petrohrad a to bude vážna previerka," dodal Ďurica, ktorého potešila pozvánka do národného tímu na septembrový kvalifikačný dvojzápas proti Bosne a Hercegovine. "Cítim sa dobre, takže som pripravený pomôcť reprezentácii. Som rád, že tréner Kozák ma opäť nominoval. Čaká nás dvojzápas, v ktorom pôjde o všetko. Ak ho zvládneme, máme ešte šancu pobiť sa o postup."