Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Lovat prestúpil zo Slovana do Achmatu Groznyj

Na snímke zľava Aleš Čermák (DAC) a Lucas Lovat (Slovan) bojujú o loptu v zápase 18. kola Niké ligy vo futbale mužov Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda v Bratislave v nedeľu 17. decembra 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťsedemročný ľavý obranca pôsobil v tíme úradujúceho slovenského majstra od začiatku roku 2020.

Bratislava 19. januára (TASR) - Brazílsky futbalista Lucas Lovat ukončil spoluprácu so Slovanom Bratislava. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti Facebook. Jeho ďalším pôsobiskom bude Achmat Groznyj, ktorý figuruje v ruskej lige na barážovej 13. priečke. S čečenským klubom sa dohodol na kontrakte do konca sezóny 2026/2027. Podľa portálu Transfermarkt je prestupová čiastka na úrovni 350-tisíc eur.

Dvadsaťsedemročný ľavý obranca pôsobil v tíme úradujúceho slovenského majstra od začiatku roku 2020. V minulej sezóne bol pevnou súčasťou zostavy a podieľal sa na zisku štyroch majstrovských titulov, jedného Slovenského pohára a historického postupu do vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL). V tíme odohral celkovo 88 zápasov a zaznamenal tri góly a 15 asistencií.

"Lucasovi ďakujeme za pekné štvorročné obdobie v belasom drese, za nezabudnuteľné momenty, dôležité góly i za všetko, čo pre Slovan odviedol," uviedol Slovan na sociálnej sieti.