Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Šport

Ľuboš Bartečko sa na rok upísal Chomutovu

Ľuboš Bartečko Foto: TASR/František Iván

Bartečko v tejto sezóne zastával funkciu asistenta kapitána v Leve Praha, v 32 dueloch KHL si pripísal 11 bodov za šesť gólov a päť asistencií.

Chomutov 14. mája (TASR) - Skúsený slovenský hokejista Ľuboš Bartečko bude v nasledujúcom ročníku pôsobiť v českej extralige.

Tridsaťšesťročný útočník, ktorá má vo vitríne zlatú a striebornú medailu z majstrovstiev sveta, sa dohodol na kontrakte s tímom Piráti Chomutov.

"Podpísali sme zmluvu na jeden rok, s možnosťou ročnej opcie," prezradil pre oficiálnu klubovú webstránku tréner a športový manažér chomutovských "pirátov" Jiří Čelanský, ktorý počíta s Bartečkom do elitnej prvej formácie.

Slovenský krídelník žije v americkom St. Louis, kde sa takisto bude pripravovať na nadchádzajúci ročník českej Tipsport extraligy. K tímu sa pripojí až keď odštartuje letná príprava na ľade.

Bartečko v tejto sezóne zastával funkciu asistenta kapitána v Leve Praha, v 32 dueloch KHL si pripísal 11 bodov za šesť gólov a päť asistencií. Účastník posledných troch olympijských turnajov a šiestich svetových šampionátov má bohaté medzinárodné skúsenosti, na konte má vyše 250 štartov v NHL v dresoch St. Louis a Atlanty. V minulosti pôsobil aj v ruskej superlige, švédskej Elitserien či švajčiarskej NLA.