Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Lucas Moura sa po jedenástich rokoch v Európe vrátil do Sao Paula

Lucas Moura, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Brazílsky futbalista Lucas Moura bude opäť hrať za Sao Paulo FC, v ktorom odštartoval svoju profesionálnu kariéru.

Sao Paulo 3. augusta (TASR) - Brazílsky futbalista Lucas Moura bude opäť hrať za Sao Paulo FC, v ktorom odštartoval svoju profesionálnu kariéru. Vrátil sa po jedenástich rokoch strávených v Európe, kde hral za Paríž Saint Germain (2013–2018) a Tottenham Hotspur (2018-2023).

"Obrovské emócie. Spomínam sa na všetko, čo som tu prežil. Je veľmi vzrušujúce vrátiť sa sem po takom čase. Som šťastný," uviedol 30-ročný krídelník, ktorého kontrakt s Tottenhamom vypršal v júni. V A-tíme Sao Paula debutoval v roku 2010, o dva roky neskôr vyhral s klubom juhoamerický pohár Copa Sudamericana a potom prestúpil do PSG za približne 45 miliónov eur. Štyrikrát sa tešil z francúzskeho titulu a neskôr sa sťahoval do Tottenhamu, v ktorého drese strelil hetrik do siete Ajaxu v semifinále Ligy majstrov 2018/2019. Vo finále potom Tottenham prehral s Liverpoolom.

V Sao Paule sa Moura stretne s kolumbijským útočníkom Jamesom Rodriguezom, ktorého príchod z Olympiakosu Pireus oznámil klub v sobotu. Informovala agentúra AFP.