Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Lukáš Konečný získal knokautom Larbiho titul majstra sveta WBO

Čech Lukáš Konečný s titulom profesionálneho majstra Európy EBU v ľahkej strednej váhe po víťazstve nad Britom Matthewom Hallom v Birminghame 18.septembra 2010. Foto: TASR/AP

V dueli sa prejavili väčšie skúsenosti 33-ročného Konečného, ktorého v rebríčku od 24-ročného Larbiho delilo takmer sto miest.

Brno 6. apríla (TASR) - Český boxer Lukáš Konečný sa vo štvrtok stal profesionálnym majstrom sveta WBO v ľahkej strednej váhe, keď svojho súpera Salima Larbiho z Francúzska knokautoval v 7. kole.

Takmer vypredaná hala Vodova v Brne bola svedkom vôbec prvého zápasu o titul profesionálneho majstra sveta v boxe na území Česka.

V dueli sa prejavili väčšie skúsenosti 33-ročného Konečného, ktorého v rebríčku od 24-ročného Larbiho delilo takmer sto miest. Hoci sa francúzsky pästiar nenechal zahanbiť, Konečného útokom dokázal čeliť len do siedmeho kola.

"Nebolo to zase tak ťažké stretnutie - počas kariéry som absolvoval ťažšie. Od začiatku som vedel, že na mňa silovo nemá a tak som práve na silu hodne vsádzal. Myslím si, že keby som boxoval takticky lepšie, mohlo to skočiť aj skôr a ja by som nemal modriny na tvári," citovala stránka profiboxing.cz Konečného, ktorý upravil svoju bilanciu na 48 víťazstiev (z toho 23 KO) a tri prehry.

Konečného titul je zatiaľ "len" dočasný, úradujúcim šampiónom zostáva Rus Zaurbek Bajsangurov. Ten musí podľa pravidiel WBO nastúpiť proti najlepšiemu českému profiboxerovi do 90 dní, inak plnohodnotný titul pripadne bez boja Konečnému.

WBO patrí spolu s WBA, WBC a IBF k štyrom najuznávanejším organizáciám. Jeden z titulov WBO má na konte aj slovenský profiboxer Tomáš Kovács, ktorý si vlani vybojoval víťazný pás pre európskeho šampióna.