Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Lukostreľba: Slovenka Longová nestačila na Ukrajinku Pavlovovú

Na snímke lukostreľkyňa Alexandra Longová počas 1. kola eliminácie na 1. Európskych hrách 2015 v Baku 20. júna 2015. Foto: TASR - Martin Baumann

V nedeľňajšom súboji 16-finále prehrala 2:6.

Baku 21. júna (TASR) - Slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová ostala na I. európskych hrách v Baku pred bránami osemfinále, keď v nedeľu nestačila na ukrajinskú súperku Anastasiu Pavlovovú (2:6). Napriek prehre nebola sklamaná a z podujatia si odniesla veľa cenných skúseností. Zlatú medailu získala Nemka Karina Winterová, ktorá vo finále zdolala Maju Jagerovú z Dánska.

Členka klubu Blue Arrows Viničné sa počas zápasu trápila so silným vetrom. "Dnes bolo veľmi veterne, bol to naozaj boj. Išlo o to, komu fúkne a komu nie. Mne sa to bohužiaľ nepodarilo, súperke to vyšlo lepšie. Po uplynulé dni vietor ustal a ja som si už na to zvykla. Dnes ma opäť prekvapil. Bojovala som statočne," uviedla.

Longová figurovala pred súbojom na 63. priečke vo svetovom rebríčku, Pavlovovej patrilo 47. miesto. "Prvé kolo som vôbec netušila, kam mi to zaletí. Bolo to čisto o troch výstreloch po nastavení mieridla. Druhé už vyšlo. V treťom bol opäť silný vietor a to som sa naozaj už len hrala s časom, aby som vôbec stihla do 20 sekúnd vystreliť. Posledné kolo bolo lepšie, ale súperka to zaklincovala 10-kami a nedala mi šancu."

Napriek prehre bola so svojím vystúpením v Baku spokojná. "Som celkom spokojná. Skončila som myslím 17., čo je na premiéru celkom úspech. Účasť na hrách mi dala nové skúsenosti a posúvam sa v rebríčku stále vyššie. Nakopne ma to do ďalšej práce, pretože je predo mnou ešte veľa roboty a budem ďalej drieť, aby som to súperkám nabudúce ukázala," pokračovala.

Longovej najbližším cieľom sú majstrovstvá sveta v Kodani (26. júla až 2. augusta), na ktorých pôjde aj o miestenky na olympijské hry do Ria de Janeiro: "Budem sa na to pripravovať. Dúfam, že tam skončím lepšie, aby som si vybojovala miestenku do Ria."

Dvadsaťjedenročná reprezentantka by sa chcela jedného dňa prebojovať do najlepšej desiatky svetového rebríčka. "Dúfam, že sa mi to podarí čo najskôr. Páči sa mi, ako je lukostreľba komplexná, že môžem spojiť fyzickú aj psychickú prípravu. Baví ma to. Navyše je každý deň iný. V jednotlivých súbojoch môže prekvapiť pretekárka zo spodnej časti tú z vrchnej časti rebríčka," dodala.

výsledky:
finále: Karina Winterová (Nem.) - Maja Jagerová (Dán.) 6:2
o bronz: Alicia Marinová (Švéd.) - Evangelia Psarrová (Gréc.) 6:4