Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Lukostreľba-ME: Longová a Baránková do 3. kola v olympijskom luku

Na archívnej snímke slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová. Foto: TASR/Michal Svítok

Vladimír Hurban prehral v 1. kole s Talianom Yurim Bellim 0:6 a Miroslav Duchoň podľahol v 2. kole Portugalcovi Luisovi Goncalvesovi 4:6.

Antalya 2. júna (TASR) - Slovenská reprezentantka Alexandra Longová postúpila na ME v lukostreľbe v tureckej Antalyi do 3. kola v olympijskom luku. V prvom kole mala voľno a priamo išla do druhého, kde zdolala Slovinku Anu Umerovú 6:5. V tretej fáze sa predstaví aj Denisa Baránková, ktorá si poradila s Dimitarou Papadopoulouvou z Grécka 6:4. Elena Bendíková skončila už v prvom kole po prehre s Bulharkou Dobromirou Danailovou 2:6.

Medzi mužmi sa v treťom kole predstaví Juraj Duchoň, ktorý zdolal Holanďana Ricka van der Vena 6:5. Vladimír Hurban prehral v 1. kole s Talianom Yurim Bellim 0:6 a Miroslav Duchoň podľahol v 2. kole Portugalcovi Luisovi Goncalvesovi 4:6.

V disciplíne kladkový luk sa v prvom kole stretli Vladimár Bužek s Marcelom Pavlíkom, úspešný bol Bužek, ktorý zvíťazil 145:140. V druhom kole však podľahol Furkanovi Onucovi z Turecka 144:147. Tretí slovenský zástupca Jozef Bošanský si štvrtým miestom v kvalifikácii zaistil priamo účasť v treťom kole, v ktorom sa stretne s Grékom Dimitriosom-Konstantinosom Drakiotisom.