Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

V Tepličke nad Váhom triumfovala Longová

Na snímke slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová počas nasadzovacieho kola olympijského turnaja jednotlivkýň na XXXI. letných olympijských hrách 5. augusta 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Foto: TASR/Michal Svítok

Stredoeurópsky pohár v terčovej lukostreľbe zvykne mať štyri kolá a finále, tento rok sa podarilo zorganizovať len dve.

Teplička nad Váhom 22. septembra (TASR) - Slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová triumfovala v 3. kole Stredoeurópskeho pohára v Tepličke nad Váhom v kategórii olympijský luk. Slovensko získalo na podujatí celkovo 17 medailí v 13 súťažných kategóriách v divíziách olympijský, kladkový a holý luk.

Stredoeurópsky pohár v terčovej lukostreľbe zvykne mať štyri kolá a finále, tento rok sa podarilo zorganizovať len dve. Prvé v júli v Budapešti, druhé uplynulú nedeľu na novovybudovanej lukostrelnici pri Žiline spĺňajúcej medzinárodné štandardy.

Na súťaži sa okrem domácich športovcov predstavili aj súťažiaci zo slovinskej a rakúskej reprezentácie. Medzi 77 topstrelcami z troch krajín sa podarilo presadiť aj slovenským reprezentantom. V najsilnejšie zastúpenej kategórii olympijský luk mužov (18 účastníkov) zaznamenali úspech bratia Duchoňovci. Zvíťazil starší Miroslav, ktorý sa len nedávno vrátil po troch rokoch z pobytu v Južnej Kórei, ktorá je Mekkou svetovej lukostreľby. Mladší Juraj skončil na bronzovej priečke.