Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Lyon zbiera víťazstvá a je šťukou Ligue 1, mrzí ho strata Lacazettea

Hráč Olympique Lyon Alexandre Lacazette (vpravo) kontroluje loptu pred Markelom Bergarom z Realu Sociedad (druhý sprava) vo futbalovom zápase odvety play off Ligy majstrov v San Sebastiane 28. augusta 2013. Foto: TASR/AP

Futbalistom Olympique Lyon sa zatiaľ darí obracať naruby predsezónne prognózy, podľa ktorých mal byť jasným favoritom na zisk titulu katarským kapitálom dotovaný milionársky klub Paríž St. Germain.

Paríž 26. januára (TASR) - Futbalistom Olympique Lyon sa zatiaľ darí obracať naruby predsezónne prognózy, podľa ktorých mal byť jasným favoritom na zisk titulu katarským kapitálom dotovaný milionársky klub Paríž St. Germain. Po 22. kole francúzskej najvyššej súťaže sú však karty rozdané v prospech Lyonu, ktorý má na čele tabuľky štvorbodový náskok pred dvojicou prenasledovateľov - Olympiqueom Marseille a spomínaným PSG.

Lyon natiahol víťaznú šnúru v Ligue 1 na šesť zápasov po tom, ako si v nedeľu doma poradil s FC Méty 2:0. Naposledy sa mužstvu takto darilo v roku 2006. "Je to skutočne zaujímavá séria a taktiež nám lichotí štatistika, podľa ktorej máme už teraz na konte toľko bodov, čo v predošlých sezónach pri ich koncoch. Sme šťastní, že sa nám darí, ale čiastkovým úspechom neprikladám veľký význam. Musíme tvrdo pracovať a pokúsime sa zostať na priečke, ktorá nám patrí aj po 38. kole," vyhlásil kouč Lyonu Hubert Fournier.

Jedinou škvrnou na nedeľňajšom víťazstve Lyonu bolo zranenie útočníka Alexandra Lacazettea, najväčšej hviezdy mužstva a s 21 gólmi najlepšieho kanoniera Ligue 1, ktorý v 31. minúte premenil jedenástku a o niekoľko desiatok sekúnd pre svalové zranenie musel striedať. "Jeho zranenie je pre nás znepokojujúce aj vzhľadom na to, že nás čakajú dva ťažké ligové zápasy s Monacom a Parížom SG. Uvidíme, čo povedia lekári a na akú dlhú dobu sa budeme musieť zaobísť bez lídra našej ofenzívy. Verím však, že nás aj prípadné zlé správy nevyvedú z rovnováhy a naopak, budú mať stmeľujúci účinok," sprostredkoval Fournierove slová športový denník L'Equipe.

Lyon je sedemnásobným majstrom krajiny "galského kohúta", keď všetky tituly získal v rokoch 2002-2008. Nasledovalo obdobie reštrukturalizácie, výpredaj kádra a s ním súvisiaca kríza. Táto sezóna zatiaľ naznačuje, že OL môže znovu objaviť zašlú slávu. "Nerozptyľujeme sa myšlienkami o titule. Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu, ale aj napriek súčasnému náskoku nepovažujem naše mužstvo za favorita na jeho zisk. Marseille a najmä Paríž majú silnejšie a skúsenejšie tímy, na nich je tlak väčší ako na nás. Možno práve táto skutočnosť nám vyhovuje. Popri solídnej hre sa nám darí zbierať body," dodal kapitán "Les Gones" Maxime Gonalons.