Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Johaugová vynechá Tour de Ski, koncentruje sa na svetový šampionát

Nórka Therese Johaugová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nórska bežkyňa na lyžiach v prebiehajúcej sezóne ešte nenašla premožiteľku v dlhých behoch, ovládla všetkých päť individuálnych pretekov SP a pomohla k triumfu i nórskej štafete.

Dobbiaco 20. decembra (TASR) - Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová vynechá tohtoročný seriál Tour de Ski, ktorý sa začne na budúci týždeň v talianskom Dobbiacu. Tridsaťročná pretekárka, ktorá po návrate po odpykaní si dopingového trestu dominuje vo Svetovom pohári, sa rozhodla dať prednosť tréningu s výhľadom na majstrovstvá sveta v Seefelde (19. februára - 3. marca).

"Má pocit, že potrebuje trochu viac času, aby bola dostatočne pripravená na svetový šampionát. Myslím si, že je rozumné, že chce dobiť batérie," uviedol pre portál vg.no šéftréner nórskych bežcov na lyžiach Vidar Löfshus. Johaugová v prebiehajúcej sezóne ešte nenašla premožiteľku v dlhých behoch, ovládla všetkých päť individuálnych pretekov SP a pomohla k triumfu i nórskej štafete. Tour de Ski vyhrala v minulosti dvakrát, naposledy v roku 2016.