Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

MS v lyžovaní: V medailovom zrkadle sú na tom najlepšie Švajčiari

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Po viac ako polovici súťaží na 44. MS v alpských lyžiarskych disciplínach je pre Rakúšanov druhé miesto málo a nielenže nedominujú v tituloch, ale ani v počte medailí.

St. Moritz 13. februára (TASR) - Po viac ako polovici súťaží na 44. MS v alpských lyžiarskych disciplínach sú bez cenných kovov tri silné alpské krajiny. Naprázdno vyšli Nemci, Taliani i Francúzi, ale dve najväčšie európske i svetové veľmoci sú pre zmenu na čele. Pravda, pre Rakúšanov je druhé miesto málo a nielenže nedominujú v tituloch, ale ani v počte medailí.

Pre alpského lyžiarskeho giganta nie je radostný fakt, že medailové zrkadlo ukazuje najkrajšie tváre ich odvekým rivalom zo Švajčiarska. Domáci získali viac o dve zlatá i celkovo o jeden kov. Pre Rakúšanov sa MS začali nad očakávanie, hneď v prvých pretekoch nečakaným titulom Nicole Schmidhoferovej v super-G. Lenže v kráľovskom mužskom zjazde mali iba bronz Maxa Franza pri zlate Švajčiara Beata Feuza. Helvéti tak dobyli najsledovanejšiu udalosť i obe súťaže alpskej univerzálnosti.

Medailové zrkadlo po 6 z 11 súťaží:

1. Švajčiarsko 3 1 2 6
2. Rakúsko 1 2 2 5
3. Kanada 1 1 1 3
4. Slovinsko 1 0 0 1
5. Lichtenštajnsko 0 1 0 1
6. Nórsko 0 1 0 1
7. USA 0 0 1 1