Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Adam Žampa nemal problém s kamierkou ORF, trápia ho však financie

Slovák Adam Žampa v cieli 1. kola slalomu mužov na Majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Schladmingu Foto: TASR/Michal Svítok

Mladý lyžiar si možno ani sám neuvedomil, že svojím prikývnutím rakúskej verejno-právnej televízii zreklamoval aj svoju výzvu na prilbe.

Schladming 17. februára (TASR) - Fanúšikovia zjazdového lyžovania mali možnosť sledovať časť jazdy Adama Žampu v majstrovskom slalome z pohľadu pretekára.

Konkrétne počas nedeľňajšieho 1. kola na svetovom šampionáte v Schladmingu zdolávali so slovenským reprezentantom úvodné bránky a záver kurzu.

Živú kameru ORF malo na prilbe len pár súťažiacich. "Pýtali sa a ja som im povedal, že s tým nemám problém. Keď mi to na prilbu pripevnili, pocítil som to, že som mal na hlave čosi ťažšie. Ale mne to neprekážalo. V slalome ide o to, ako dobre jazdíš, nie akú máš aerodynamiku," tvrdí Žampa.

červený výkričník medzi dvoma otáznikmi na prilbe lyžiara Adama Žampu
Foto: TASR/Michal Svítok
Mladý lyžiar si možno ani sám neuvedomil, že svojím prikývnutím rakúskej verejno-právnej televízii zreklamoval aj svoju výzvu na prilbe.

ORF prirodzene "nadetailizovala" v cieľových priestorov svoj prístroj na Žampovej hlave a tak v televízii opätovne vynikol aj červený výkričník medzi dvoma otáznikmi, ktorý zdobí čelnú časť jeho pretekárskej pokrývky hlavy.

" Zopár ľudí sa ma pýtalo, čo to je, tak som im vysvetlil, že hľadám sponzora. Ale keď sa ma pýtali viac, odkázal som ich na môjho otca, on je manažér. Bolo by super mať sponzora, lebo financovanie z vlastnej pokladničky nemôže trvať večne, otec s mamou to ťahajú stále až na rezervu," priznal 22-ročný zjazdár.