Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rakúšan Hirscher sa rozhodol štartovať v Levi: Skúsim to

Rakúšan Marcel Hirscher. Foto: TASR/AP

Šesťnásobný celkový víťaz SP sa rozhodol odletieť do Fínska, hoci sa do tréningového procesu po zranení členka vrátil iba pred niekoľkými dňami.

Reiteralm 10. novembra (TASR) - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher sa postaví na štart nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára v Levi. Šesťnásobný celkový víťaz SP sa rozhodol odletieť do Fínska, hoci sa do tréningového procesu po zranení členka vrátil iba pred niekoľkými dňami.

"Po piatkovom tréningu v Reiteralme sme sa s mojím tímom rozhodli, že to skúsim," citovala agentúra APA Hirschera. Dvadsaťosemročný Salzburčan vyhral slalom v Levi v rokoch 2013 a 2016, v rokoch 2012 a 2014 skončil vo fínskom stredisku druhý.

Obhajca veľkého glóbusu si poškodil ľavý členok v auguste pri tréningu slalomu na ľadovci Mölltal a skončil s nohou v sadre. Členok sa potom snažil otestovať v polovici októbra, opäť sa mu však ozvali bolesti a musel prípravu prerušiť. Vynechal aj tradičné úvodné podujatie sezóny, obrovský slalom v Söldene. Ďalší pokus k návratu prebehol v uplynulých dňoch a tentoraz necítil žiadne obmedzenia. Od pondelka tak mohol Hirscher trénovať medzi bránkami na svahu v zimnom stredisku Reiteralm. Ešte v piatok sa chystal odletieť súkromným lietadlom do Kittilä, odkiaľ bude pokračovať do Levi autom.

Držiteľ šiestich zlatých medailí z MS a striebra zo ZOH 2014 pritom pred niekoľkými týždňami tvrdil, že by bolo malým zázrakom, ak by sa dokázal vrátiť na súťažné svahy už v Levi.