Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Po kombinačnom super-G na čele Štuhecová, Američanky sa odhlásili

Ilustračná snímka. Foto: TASR /AP

Preteky po troch pádoch prerušili a pokračovali až po hodinovej pauze.

Crans Montana 24. februára (TASR) - Slovinská lyžiarka Ilka Štuhecová sa usadila na čele po kombinačnom super-G Svetového pohára v Crans Montane. Vo švajčiarskom stredisku predstihla o 52 stotín Talianku Federicu Brignoneovú. Tretia Rakúšanka Michaela Kirchgasserová zaostala o 69 stotín a vytvorila si veľmi dobrú východiskovú pozíciu pred popoludňajším jednokolovým slalomom. Super-G po troch pádoch prerušili a preteky pokračovali až po hodinovej pauze.

Americké lyžiarky na čele s líderkou celkového poradia Svetového pohára Mikaelou Shiffrinovou a Lindsey Vonnovou sa odhlásili zo superkombinácie v Crans Montane. Svoj krok odôvodnili nebezpečnými podmienkami, ktoré v piatok vládli vo švajčiarskom stredisku.

Kombinačný super-G museli na hodinu prerušiť po tom, ako Slovinka Ilka Štuhecová, Francúzka Tessa Worleyová a Švajčiarka Denise Feierabendová spadli na tom istom mieste. "Čo je veľa, to je moc. Dnes v Crans Montane nebudem pretekať, pretože je to príliš nebezpečné," napísala Vonnová na twitteri.

Štuhecová s Worleyovou sa postavili na opakovaný štart a Slovinka zajazdila najrýchlejší čas. Pre Feierabendovú sa preteky skončili, zo svahu ju odniesli na nosidlách so zranením kolena. Informovala o tom agentúra AP.